Odgođena sjednica vijeća Apelacionog suda Crne Gore

Sarvan u sudnici 17. novembra

Okrivljeni je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na 20 godina zatvora i izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi

6873 pregleda 0 komentar(a)
Optuženi nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević
Optuženi nakon hapšenja, Foto: Savo Prelević

Za 17. novembar odložena je juče sjednica vijeća Apelacionog suda Crne Gore, na kojoj je planirano da se razmatra žalba na prvostepenu presudu Emiru Sarvanu, osuđenom zbog ubistva tetke Durije Pojatić.

To je učinjeno na zahtjev advokata odbrane.

Okrivljeni je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na 20 godina zatvora i izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

U dokumentu tužilaštva navodi se da je, prije nego što je Pojatić ugušio držeći joj šakama zatvorene nos i usta, Sarvan žrtvu izudarao nogama, rukama i kutlačom po glavi i tijelu.

Od siline udaraca Pojatić je pala na pod, a Sarvan je nastavio da je udara. Navodi se i da je za vrijeme dok je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, žrtva za to vrijeme usljed nanijetih tjelesnih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Prema nalazu vještaka, okrivljeni Emir Sarvan bio je bitno smanjenje uračunljivosti kada je, prema navodima optužnice, ubio tetku.

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici

Nalaz tima vještaka neuropsihijatara, pročitan je na jednom od glavnih pretresa.

“U vrijeme izvršenja krivičnog djela, kod optuženog nijesu postojale sumanute ideje koje bi upućivale na trajno duševno oboljenje”, navodi se u nalazu. Imajući u vidu brojnost povreda kod pokojne Pojatić, vještaci su zaključili da je trpjela bolove jakog intenziteta.

“Sve što su naveli u nalazu upućuje na to da sam bolestan. Pretrpio sam moždani, bolesnom se ne sudi, tražim da me oslobodite ili osudite koliko sam bio u pritvoru. Nalaz treba da se uobliči jer nisam počinilac ovog djela i ne smatram se krivim”, prigovorio je tada okrivljeni Sarvan.