Mujović u stopu pratio Vukotića i ekipu

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije saslušali Nikšićanina koji je prije dva dana naoružan pratio Jovana Vukotića

26929 pregleda 79 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Inspektori Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije saslušali su Nikšićanina Petra Mujovića, koji je prije dva dana naoružan pratio Kotoranina Jovana Vukotića.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva, ipak, rekli su Vijestima da ne rukovode tom istragom, već da je to slučaj Višeg državnog tužilaštva.

Nakon hapšenja Mujovića, iz vrha Uprave policije novinarki je saopšteno da je u Kotoru spriječena likvidacija navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana.

Uprkos tome, iz policije su juče zvanično saopštili da uhapšenog terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti objavila je da je Mujović prihvatio da za pola miliona eura likvidira Kotoranina.

Navode da je kod njega pronađen kriptovani telefon, u kojem su nadimci osoba koje su i porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

Identitet tih osoba nije saopštio, rečeno je TV Vijesti.

Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, inspektorima je navodno priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, dok se u tužilaštvu branio ćutanjem.

Prema saznanjima Vijesti, danima je pratio osobe sa kojima je Vukotić blizak...

Par dana prije nego je u srijedu vrebao Vukotića i do policijske stanice, navodno istim automobilom od Kotora do Čeva uhodio je i prijatelje tog Kotoranina, koji su koristili njegove automobile.

Vijesti saznaju da je upravo jedan od njih - Dragoljub Ćetković, i u srijedu primijetio da ih prati isto vozilo.

Navodno, Mujović je upravljao tim vozilom i bio u nesporednoj blizini automobila u kojem je bio Vukotić, kada ga je polcija zaustavila.

Kada su Vukotić i osobe koje su bile sa njim u automobilu krenule ka kotorskoj policiji, nakon sata čekanja da im se uruči poziv, Mujović je učinio isto.

Sagovornici Vijesti objašnjavaju da je Ćetković - tjelohranitelj Kotoranina, primijetio da Mujović ima “češku zbrojevku” i da je pištolj spreman za upotrebu - sa metkom u cijevi.

Prema istim informacijama, tada ga je navodno savladao a potom su pritrčali i inspektori, koji su najprije mislili da se njih dvojica tuku.

Vijesti su juče objavile da je Vukotić u policijskim prostorijama saznao što se dešavalo ispred zgrade.

Navodno, dok je sjedio unutra, vidio je da jedan od policajaca unosi ‘češku zbrojevku’...

Nastala je gungula, a onda je ušao Ćetković i kazao mu - Uhvatio sam ga, sa metkom u cijevi pištolja. Vukotić je pitao koga a ovaj je objasnio da ih je taj Mujović, kojeg je razoružao ispred stanice policije, pratio cijelo vrijeme, pa i dok su čekali poziv za saslušanje.

Vukotić je prije dvije noći za “Vijesti” kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

“Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, prije toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goliba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom”, rekao je taj Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz Istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen.

Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat Radovan.

Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči Radovana Mujovića da je sa Budvaninom Vasilijem Rafailoviće organizovao kriminalu grupu koja stoje iza pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana i Gorana Slovinića.

Mujović i Rafailović, prema policijskim informacijama, povezani su sa kavačkim kriminalnim klanom.

Slovinić je više puta tvrdio da nije bezbjednosno interesantna osoba, niti pripadnik bilo kog kriminalnog klana.

Kana policija dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom.

Policija: Pištolj bio spreman za upotrebu

Iz Uprave policije zvanično su saopštili da su bezbjednosno interesantno lice - Mujovića, uhapsili zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

To krivično djelo stavljeno mu je na teret uprkos priznanju da je došao da likvidira Vukotića.

“Službenici kotorske policije su juče oko 15.10 časova, u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, uočili lice koje osmatra objekat i parking prostor. Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj ‘češka zbrojovka CZP – 07’ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, pojasnili su.

Bonus video: