Spasili ga smrti, ali ćute o tome?

Policija nije saslušala Jovana Vukotića nakon hapšenja Petra Mujovića zbog navodnog planiranja njegovog ubistva

18423 pregleda 3 komentar(a)
Jovan Vukotić (arhiva/ilustracija), Foto: Savo Prelević
Jovan Vukotić (arhiva/ilustracija), Foto: Savo Prelević

Policija nije saslušala Kotoranina Jovana Vukotića nakon što je Nikšićanin Petar Mujović uhapšen i nakon što je inspektorima navodno priznao da je planirao likvidaciju tog navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana.

Iako je Vijestima iz policije rečeno da su spriječili ubistvo Vukotića, njega o tome, kako tvrdi, niko od nadležnih nije obavijestio.

Iz Vukotićevog pravnog tima “Vijestima” su kazali da je simptomatično i što je Mujović njivhog klijenta čekao ispred kotorske policije, gdje je zapravo i lišen slobode. Dodali su da im je sumnjivo i što taj Nikšićanin, uprkos priznanju, nije optužen za pripremu likvidacije, već samo za nedozvoljeno držanje oružja:

“Policija mora znati ko ga je tog dana vozio, za to im je dovoljno da pregledaju snimke nadzornih kamera sa lokacije gdje nas je patrola zaustavila. Da su to uradili, lako bismo otkrili ko je sve sa njim u toj organizaciji”, rekli su iz pravnog tima Kotoranina.

Mujović je razoružan i uhapšen nedavno ispred kotorske policije, u kojoj je u tom trenutku bio Vukotić.

Nakon hapšenja Mujovića, iz vrha Uprave policije novinarki je saopšteno da je u Kotoru spriječena likvidacija navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana. Uprkos tome, iz policije su zvanično saopštili da uhapšenog terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti objavila je da je Mujović priznao da je prihvatio da za pola miliona eura likvidira Kotoranina.

Policija je kod njega pronašla kriptovani telefon, u kojem su nadimci osoba koje su porukama naručili Vukotićevo ubistvo.

Identitet tih osoba nije saopšten.

Zvanično su kazali da je uhapšen u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, nakon što su inspektori uočili da osmatra objekat i parking prostor.

“Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj ‘češka zbrojovka CZP – 07’ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, pojasnili su.

Uhapšeni je brat Radovana Mujovića, a obojica su navodno članovi nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana.

Iako je inspektorima priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, u tužilaštvu se branio ćutanjem, a pred sudijom je rekao da je pištolj nosio zbog svoje bezbjednosti.

Prema saznanjima “Vijesti”, Mujović je danima pratio osobe sa kojima je Vukotić blizak...

Par dana prije nego je minule srijede vrebao Vukotića, istim automobilom od Kotora do Čeva uhodio je i prijatelje tog Kotoranina, koji su koristili njegove automobile.

“Vijesti” su ranije objavile da je Vukotić u policijskim prostorijama saznao što se dešavalo ispred zgrade.

Navodno, dok je sjedio unutra, vidio je da jedan od policajaca unosi ‘češku zbrojevku’...

21. oktobra uhapšen je Nikšićanin Petar Mujović. Iz Uprave policije neposredno nakon toga nezvanično je saopšteno da je time spriječena likvidacija Vukotića. Međutim, nakon što je uhapšen, njemu je na teret stavljeno “samo” da je počinio krivično djelo - nelegalno držanje oružja

Vukotić je nakon hapšenja Nikšićanina za “Vijesti” kazao da svoj život više neće prepuštati nikome u ruke.

“Dva puta sam izašao iz kuće od kada sam na slobodi i oba puta policija hoće da me privede, prije toga mi pretresaju automobile, drže me na ulici kao glinenog goliba. Od sada, ako mi se bilo što desi, moja porodica i prijatelji, policiju će smatrati direktno odgovornom”, rekao je taj Kotoranin.

Vukotić je nedavno izašao iz Istražnog zatvora, u kom je bio zbog optužbi za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića. Tih optužbi je oslobođen. Petar Mujović hapšen je zbog šverca droge, a u istoj akciji uhapšen je i njegov brat Radovan.

Bonus video: