"Sporazum sa Dragičević nezakonit, Katnić pokušava da istraje u izvršavanju naloga Đukanovićeve vlasti"

"Jedini cilj Mila Đukanovića i izvršne vlasti da Dušku Kneževiću oduzmu imovinu vrijednu više stotina miliona eura osuđen je na neuspjeh"

19589 pregleda 14 komentar(a)
Knežević, Foto: Savo Prelević
Knežević, Foto: Savo Prelević

Odbrana predsjednika Atlas grupe i biznismena Duška Kneževića saopštila je danas da je sporazum koji je bivša izvršna direktorka Atlas banke Ljiljana Dragičević potpisala sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT) u Podgorici nezakonit i da je nastao pod pritiskom SDT na čelu sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem.

Nekadašnja zamjenica izvršnog direktora za komercijalu Atlas banke Ljiljana Dragičević, u kućnom zatvoru provešće pola godine uz sistem za elektronski nadzor - takozvanu nanogicu...

U saopštenju se dodaje da je Dragičević potpisala sporazum u kojem je priznala da je izvršila krivično djelo Zloupotreba službenog položaja u predmetu "E-komerc".

"Naime, u navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv 108 osoba i 140 kompanija. Od 108 lica i 140 kompanija SDT je posle godinu ipo dana pritiska uspelo da izdejstvuje sporazum sa jednim okrivljenim licem – Ljiljanom Dragičević", ističe se u saopštenju koje potpisuje branilac Kneževića, advokat Zdravko Đukanović.

U saopštenju piše i da je protiv Ljiljane Dragičević, odbrana Duška Kneževića u maju 2019. godine podnijela krivičnu prijavu za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja pomaganjem.

"Ali po ovoj krivičnoj prijavi nadležno tužilaštvo nije postupalo, niti je provjeravalo navode ove prijave. Naprotiv, od tog momenta počeo je pritisak SDT na Ljiljanu Dragičević da potpiše ovaj nezakoniti sporazum, a koji je potvrdio Viši sud u Podgorici, iako za to nisu postojali zakonom predviđeni uslovi. Očigledni su, dakle, znakovi nervoze i očajnički pokušaji glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da po svaku cijenu istraje u izvršavanju nezakonitih naloga odlazeće izvršne vlasti na čelu sa Milom Đukanovićem, te da kumuliranjem sporazuma o priznjanju krivice koje je SDT zaključilo u više predmeta protiv Duška Kneževića stvori privid da je tužilaštvo uspjelo da dokaže svoje optužnice", tvrde iz Kneževićeve odbrane.

Poručuju i da je sud o optuženjima SDT dao Interpol, ukidanjem tri potjernice.

"Ovdje podsjećamo da je u jednoj od optužnica SDT u Podgorici, u aferi "Koverat" navedeno da je Duško Knežević organizovao kriminalnu grupu koja će Dušku Kneževiću uzimati novac. Umjesto da Slavoljub Stjepović i njegovi nalogodavci budu optuženi za više krivičnih dela, SDT podiže optužnice koje vrijeđaju zdrav razum. Na žalost Milivoja Katnića i njegovih nalogodavaca ove optužnice imaće neslavan kraj. Jedini cilj Mila Đukanovića i izvršne vlasti da Dušku Kneževiću oduzmu imovinu vrijednu više stotina miliona eura osuđen je na neuspjeh", zaključuje se u saopštenju odbrane Duška Kneževića.

Povezani članci

12. Novembar 2020.

Pola godine kućne robije za bankarku

Bonus video: