Mikić: Regionalni klan prijeti Abazoviću, ako mu se šta desi odgovorni su Veljović i sektor bezbjednosti

"Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice", tvrdi Mikić

84394 pregleda 782 reakcija 112 komentar(a)
Sa konferencije za novinare, Foto: Savo Prelević
Sa konferencije za novinare, Foto: Savo Prelević

Ukoliko ne nešto desi Dritanu Abazoviću ili nekom od članova njegove porodice direktnu odgovornost snosiće direktor Uprave policije Veselin Veljović i ostali čelnici sektora bezbjednosti.

To je na konferenciji za novinare saopštio izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

On je kazao da ovim "ne žele da dižu paniku".

"Mi ne želimo nikoga direktno da optužimo i crtamo mete želimo samo da obavijestimo javnost o događajima", naveo je Mikić.

Naveo je da je od 30. avgusta do danas Abazović imao više desetina prijetnji preko društrvernih mreža, upućenih telefonom, da je bilo okupljanje ispred njegove porodične kuće u Ulcinju.

"Imamo informaciju da jedan regionalni kriminalni klan želi da ugrozi njegov i život njegove porodice", tvrdi Mikić, dodajući "da je u sve to uključen državljanin Crne Gore koji ne boravi u Crnoj Gori".

Mikić
Mikićfoto: Savo Prelević

Kazao je da se ne radi o klanovima iz Kotora, već da je u pitanju regionalni klan.

Naveo je i da prema njihovim informacinama crnogorske i regionalne agencije za nacionalnu bezbjednost provjeravaju ove informacije.

Poručio je i da "nijedan kriminalni klan, formalni ili neformalni centar moći neće biti jači od države".

Mikić je na konferenciji za novinare kazao i da je GP URA tražio od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije da urade procjenu bezbjednosti Abazovića.

"Na dopise upućene 3. septrembra do danas mi nismo dobili zvaničan odgovor", rekao je Mikić.

Dodao je da su obavili razgovore sa službenikom ANB-a Lukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem i da su ih oni obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjed Abazovića i njegove porodice.

Poslanik Građanskog pokreta URA i potpredsjerdnik partije, Miloš Konatar je kazao da ništa neće pokolebati Abazovića niti URA u stvaranju demokratske države.

Konatar
Konatarfoto: Savo Prelević

Naveo je i da "Uprava policije nije našla za shodno da se uključi na bilo koji način" u zaštitu Abazovića.

Na pitanje da li to znači da Abazović prihvata kandidaturu za ministra unutrašnjih poslova, Konatar je odgovorio da je "ta mogućnost otvorena".

"Otvorena je mogućnost, ali je to odluka mandatara. Ponoviću ono što je rekao gospodin Abazović da je spreman da stane na crtu i da preuzme odgovornost ukoliko mandatar procijeni da je takva mogućnost u ovom trenutku potrebna Crnoj Gori. Abazoviću ne nedostaje ni spremnosti ni hrabrosti za tako nešto", rekao je Konatar.

Povezani članci

24. Novembar 2020.

Da li je Abazoviću ugrožena bezbjednost?

Bonus video: