UP: Đurović uhapšen zbog kršenja mjera NKT-a, niko ga nije prisiljavao da prizna zločin

Policijsko saopštenje stiglo je nekoliko sati nakon sto su Vijesti tu instituciju pitale da li je Đurović prisiljavan da prizna ubistvo i pretučen u policiji

42898 pregleda 178 reakcija 9 komentar(a)
Đurović, Foto: Savo Prelević
Đurović, Foto: Savo Prelević

Tek četiri dana nakon ubistva Danilovgrađanina Zorana Pavićevića (56) Uprava policije zvanično se oglasila tvrdeći da rade na rasvjetljavanju tog zločina.

U istom saopštenju zvanično su pokušali da opravdaju svoje nezvanične informacije, kojima su u vezu sa tim zločinom pokušali da dovedu 29-ogodišnjeg Ivana Đurovića iz tog grada.

"Na osnovu operativnih podataka sa terena polcija je došla do saznanja da je lice I.Đ. kritične noći primijećen više puta u gradu, nakon čega je policija prema njemu tako i prema drugim licima preduzela službene radnje u cilju utvrđivanja alibija u vrijeme izvršenja krivičnog djela ubistvo. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su, u sklopu aktivnosti koje se preduzimaju na rasvjetljavanju ubistva, krenuli da I.Đ. uruče poziv radi dolaska u službene prostorije kako bi dao izjavu u svojstvu građanina, kada se I.Đ neobješnjivo dao u bjekstvo", saopšteno je iz UP.

Policijsko saopštenje stiglo je nekoliko sati nakon sto su Vijesti tu instituciju pitale da li je Đurović prisiljavan da prizna ubistvo i pretučen u policiji.

Ta pitanja poslata su nakon sto je 29-ogodišnjak sa vidljivim povredama priveden na saslušanje u danilovgradski Osnovni sud, zbog kako su saopštili, kršenja mjera NKT-a.

Oni su dodali da su tokom boravka u prostorijama za zadržavanje, Đurovića posjetili i službenici Kancelarije za ljudska prava.

"S obzirom da je lice I.Đ. proveo dan i noć u planinskom predjelu, narednog dana tačnije 25. novembra, odmah nakon što se odučio na predaju, policija je I.Đ. sprovela u Dom zdravlja Danilovgrad radi utvrđivanja i konstatovanja vidnih povreda koje je imao na sebi, o čemu policija posjeduje i ljekarski izvještaj", saopšteno je iz policije.

Kazali su da mu je tokom boravka u dva navrata ukazana ljekarska pomoć "zbog njegove velike uznemirenosti, što je konstatovano u ljekarskim izvještajima".

Kako su saopštili, prema njemu niko od inspektora i drugih službenika Uprave policije nije primjenjivao silu niti je prisiljavan da prizna bilo koje krivično djelo.

"Đuroviću je nakon saslušanja u Osnovnom sudu u Danilovgradu izrečena mjera nadzora - zabrana udaljavanja iz stana. Radi informisanja javnosti obavještavamo vas da je se aktivnosti na rasvjetljavnju ubistva nastavljaju, te da je sa lica mjesta izuzet veliki broj tragova čije je vještačenje u toku", zaključeno je u saopštenju.

Povezani članci

28. Novembar 2020.

Đurović pušten na slobodu

Bonus video: