OSUĐEN NA 20 GODINA

Potvrđena presuda Sarvanu

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici

7097 pregleda 1 komentar(a)
Sarvan (arhiva), Foto: Savo Prelević
Sarvan (arhiva), Foto: Savo Prelević

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je Emir Sarvan, zbog ubistva tetke Durije Pojatić, osuđen na 20 godina zatvora i izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Prvostepena presuda je izrečena u Višem sudu u Podgorici.

Prema navodima optužnice, Sarvan je 30. oktobra 2017. godine na svirep način s umišljajem ubio tetku Duriju Pojatić u njenom stanu u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Prije nego što je Pojatić ugušio držeći joj šakama zatvorene nos i usta, Sarvan je žrtvu izudarao nogama, rukama i kutlačom po glavi i tijelu. Od siline udaraca Pojatić je pala na pod, a Sarvan je nastavio da je udara. Navodi se i da je za vrijeme dok je optuženi šakama držao zapušene nos i usta, žrtva za to vrijeme usljed nanijetih tjelesnih povreda i ugušenja trpjela bolove i strah jakog intenziteta.

Prema nalazu vještaka, okrivljeni Emir Sarvan bio je bitno smanjenje uračunljivosti kada je, prema navodima optužnice, ubio teteku Duriju Pojatić, navodi se u nalazu tima vještaka neuropsihijatara, koji je pročitan na jednom od glavnih pretresa.

“U vrijeme izvršenja krivičnog djela kod optuženog nijesu postojale sumanute ideje koje bi upućivale na trajno duševno oboljenje", navodi se u nalazu. Imajući u vidu brojnost povreda kod pokojne Pojatić, vještaci su zaključili da je trpjela bolove jakog inteziteta.

Preporučujemo za Vas