UP: Rasvijetljeno aktiviranje eksplozivne naprave na sportsku kladionicu u Podgorici

"Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je izvršilac ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantno lice I.Đ. (29) iz Danilovgrada i on je lišen slobode", saopšteno je iz Uprave policije

4724 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Službenici kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, sprovodeći policijsko - tužilačke istražne aktivnosti rasvijetlili su aktiviranje eksplozivne naprave koje se dogodilo 13. novembra 2020. godine.

Kako saznajemo riječ je o Ivanu Đuroviću.

"U kasnim večernim časovima aktivirana je improvizovana eksplozivna naprava ispred objekta jedne sportske kladionice u Podgorici, čime je pričinjena manja materijalna šteta u vidu loma stakla na ulaznim vratima objekta. Nakon intenzivnih kriminalističkih i istražnih aktivnosti, policija je obezbijedila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je izvršilac ovog krivičnog djela bezbjednosno interesantno lice I.Đ. (29) iz Danilovgrada i on je lišen slobode", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv I.Đ. podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, uz koju koju je sproveden osnovnom državnom tužiocu u Podgorici koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

"Osim toga, protiv ovoga lica su službenici Odeljenja bezbjednosti Danilovgrad podnijeli i krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, kao i prekršajnu prijavu zbog ometanja i omalovažavanja službenog lica. U nastavku spovođenja aktivnosti u odnosu na ovo bezbjednosno interesantno lice, podgorička policija je izvršila pretres stanova na dvije lokacije u Podgorici i Danilovgradu, nakon čega je slobode lišen M.V. (37) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv R.V. (65) podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo. Oduzete su tri puške, kao i veća količina municije različitog kalibra", zaključeno je iz UP.