Čuvali bi i novu vlast

Izvori “Vijesti” iz Vlade i Uprave policije tvrde da se visokopozicionirani u ANB-u Luka Bulatović navodno nudio za v. d. direktora tajne policije, a načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević i Enes Baković bi fotelju direktora policije

83526 pregleda 1240 reakcija 158 komentar(a)
Pavićević i Baković, Foto: Savo Prelević
Pavićević i Baković, Foto: Savo Prelević

Više bivših i sadašnjih pripadnika javne i tajne policije, među kojima su i akteri do danas (ne)istraženih afera, pokušavaju da uhvate vezu kod nove vlasti i sačuvaju fotelje, ili zauzmu visoku funkciju u bezbjednosnom sektoru.

Više izvora “Vijesti” iz Vlade i Uprave policije tvrdi da se nova vlast našla na meti istrošenog bezbjednosnog kadra i da oni od početka septembra, odnosno nakon što je DPS izgubio na izborima, pokušavaju da naprave odstupnicu i priđu jednoj od partija iz nove vladajuće većine.

Više sagovornika iz nove vlasti potvrdilo je da se za poziciju vršioca dužnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) nudio Luka Bulatović, koji je i do sada bio visokopozicioniran u tajnoj policiji. Navodno, on se jednoj od partija iz nove većine predstavio kao pravi čovjek za tu poziciju, obećavajući im da će “rasčistiti” tajnu službu od dosadašnjih partijskih vojnika i ostaviti samo profesionalce.

Za Bulatovića u bezbjednosnom sektoru važi da je lojalan nekadašnjem kolegi iz tajne, a sada službeniku javne policije - Dušku Goluboviću.

Bulatović je, tvrdi jedan od dobro upućenih sagovornika, tražio da ga, ako ne može biti v. d. direktora ANB-a, nova vlast zaduži za kontraobavještajni rad.

On, međutim, nije našao link do partije kojoj je raspodjelom vlasti pripao bezbjednosni sektor, a prema saznanjima “Vijesti”, oni nijesu raspoloženi da Bulatović bude rješenje za ANB.

Njegov službeni broj telefona pominjao se na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Zbog toga, kazao je isti sagovornik, Bulatović ne može dobiti podršku ni Demokratskog fronta, koji ima najviše poslanika u parlamentu.

Sagovornici “Vijesti” tvrde da se ista partija našla na “udaru” aktuelnog načelnika Centra bezbjednosti Podgorica Milovana Pavićevića, koji se, navodno, namjerio na fotelju direktora policije.

Navode i da je za tu poziciju zainteresovan i sadašnji pomoćnik Veselina Veljovića za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, koji se navodno ponudio da do konačnog izbora direktora bude vršilac dužnosti.

Baković nema zavidne rezultate od kada je iz Osnovnog tužilaštva zauzeo poziciju Veljovićevog pomoćnika.

Mjesecima je odbijao da odgovori “Vijestima” odakle mu skupocjeni sat “rolex”, a nakon što je ponudio objašnjenje, odbio je da kaže koji je serijski broj tog ručnog časovnika...

Bonus video: