Adžić više neće prisustvovati ročištima: "Žrtva sam neprimjerenih pitanja advokata odbrane"

Viši sud u Bijelom Bolju ukinuo je prvostepenu presudu kolašinskog suda izrečenu Slavku Keljanoviću, Radošu Vukićeviću (30) i Bogdanu Vukićeviću

17500 pregleda 54 reakcija 4 komentar(a)
Vuk Adžić, Foto: Privatna arhiva
Vuk Adžić, Foto: Privatna arhiva

Transrodni muškarac Vuk Adžić (20) kazao je da više neće prisustvovati ročištima u ponovljenom postupku u kolašinskom Osnovnom sudu, koji se vodi protiv Slavka Keljanovića (33), Radoša Vukićevića (30) i Bogdana Vukićevića (30).

Oni su u prvostepenom postupku proglašeni krivim za nasilničko ponašanje prema Adžiću u noćnim satima 28. avgusta prošle godine i određena im je kazna zatvora od po osam mjeseci.

Vuk je, ranije, pred sudom ispričao kako su ga trojica okrivljenih te noći, nakon što je otvorio vrata svoje kuće u selu Mateševu, silom izvukli ispred, tukli ga, vrijeđali i ponižavali, dok nije izgubio svijest.

Viši sud u Bijelom Bolju ukinuo je prvostepenu presudu kolašinskog suda, a ukidnim rješenjem naložio je ponavljanje postupka, pribavljanje i sprovođenje dodatnih dokaza.

Kako je Adžić kazao Vijestima, smatra da se postupak se bespotrebno odugovlači. Takođe, on tvrdi da je žrtva i neprimjerenih pitanja advokata odbrane. Prema Adžićevim riječima, ponižavajuće da se pred sudom obavlja vještačenje njegove transrodnosti.

"Osjećam se svaki put ugroženim u sudnici, jer slijedi novi niz pitanja, koja su irelevantna za postupak. Smetaju mi utvrđivanje da li sam ili nijesam transrodna osoba, kao da je to nešto što je na advokatima da utvrde. Oko toga je odstavljena detaljna dokumentacija i smatram da nije bilo potrebe za dodatnim vještačenjem moje transrodnosti. To vještačenje je tražila advokatica Vesna Novaković, branilac Bogdana Vukićevića. To neću da trpim i rekao sam i sudiji da neću dolaziti da me ponižavaju advokati odbrane", rekao je Adžić "Vijestima".

Dr Dragana Čukić vještak medicinske struke, odgovrajući na pitanje sudije Arsena Popovića, kazala da to što je Adžić u prijepodnevnim satima dana 28. avgusta prošle godine popio dvije čašice rakije, nije moglo uticati na njegovo rasuđivanje u večernjim satima.

Takođe, kako tvrdi dr Čukić, na rasuđivanje oštećenog nije moglo uticati ni to što je popio Guaranu tokom poslijepodneva, kao ni po tableta Leksilijuma i Raptena duo, koje je uzeo uveče.

Ona je rekla i da hormonska terapija „apsolutno ne utiče na psihičko stanje“.

U nastavku postupka, Popović je donio rješnje da se obavi i vještačenje vještaka telekomunkacione struke. On bi trebalo da da odgvore na pitanja, gdje su okrivljeni bili 28. Avgusdta prošle godine., kada su i u kojem vremenskom periodu koristili svoje mobilne telefone, približno vremenu "kada se kritični događaj desio".

Naredo ročište zakazano je za 8. februar sledeće godine.

Bonus video: