Milačić podnio krivičnu prijavu protiv policajca zbog nasilničkog ponašanja

Iz Prave je rečeno da je prijava podnijeta zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a Milačić je u prijavi pozvao nadležnog tužioca da ispita postojanje drugih krivičnih djela i eventualnih nalogodavaca ovog postupka

17921 pregleda 2161 reakcija 44 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik u Skupštini Crne Gore, Marko Milačić danas je Osnovnom državnom tužilaštvu u Hrceg Novom lično podnio krivičnu prijavu protiv policijskog službenika M. P. zbog - kako je iz Prave Crne Gore saopšteno - "jučerašnjeg napada na građane Herceg Novog, koji su se u automobilima kretali Jadranskom magistralom u Igalu. "

Iz Prave je rečeno da je prijava podnijeta zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, a Milačić je u prijavi pozvao nadležnog tužioca da ispita postojanje drugih krivičnih djela i eventualnih nalogodavaca ovog postupka.

„Očigledno je da je prijavljeni, postupajući na navedeni način, iz njemu znanih razloga, ili po nalogu nepoznatog lica, čiji motivi mogu politički i bezbjednosni, budući da su okupljeni građani slavili izbor nove Vlade Crne Gore, izvršio više krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Pored opisanog djela iz čl. 399 Krivičnog zakonika Crne Gore u radnjama okrivljenog potencijalno se stiču i bitni elementi krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl. 416 st.1 KZ CG i povreda ugleda Crne Gore iz čl.198 KZ CG. Posebno treba imati u vidu da je okrivljeni djelo izvršio u periodu dok je bio na službenoj dužnosti, kao i da je tom prilikom bio u vidno alkoholisanom stanju. Oštra reakcija organa gonjenja u ovom slučaju je neophodna, kako zbog procesuiranja konkretnog izvršioca i specijalne prevencije, tako i zbog zaštite ugleda državnih organa, koji je ozbiljno uzdrman ovakvim besprizornim ponašanjem pojedinaca", navodi se u prijavi.

Prava Crna Gora očekuje efikasnu reakciju državnog tužilaštva, "jer napad policijskog službenika na građane koje bi trebalo da štiti, predstavlja opasan primjer koji mora biti najstrožije kažnjen."

"Pored toga, od Uprave policije zahtijevamo da, u zakonom propisanom postupku, Perunovića odmah udalji sa dužnosti. Neprihvatljivo je da pojedinci koji ovakvim ponašenjem pokazuju da nisu dostojni uniforme, javno izlažu poruzi kompletnu policijsku organizaciju, u kojoj i pored trodecenijskog pritiska bivše vlasti, i danas ima veliki broj časnih ljudi", zaključeno je u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: