Odloženo suđenje Mariju Miloševiću

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je kazao da se suđenje odlaže usljed izostanka optuženog Igora Mašanovića koji ima zdravstvenih problema

5714 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Suđenje Mariju Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića, koje je za danas zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 25. februar.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je kazao da se suđenje odlaže usljed izostanka optuženog Igora Mašanovića koji ima zdravstvenih problema.

Viši sud je ranije potvrdio optužnicu protiv Marija M. Miloševića i Cetinjana Igora B. Mašanovića i Vukana V. Vujačića, da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića.

Okrivljeni Milošević je optužen da je 10. oktobra 2016. godine na Cetinju ispalio smrtonosne hice u Đuričkovića.

Milošević, Vujačić i Mašanović optuženi su da su kao saizvršioci ubili Đuričkovića i sa umišlajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića. Prema navodima optužnice, okrivljeni su nakon kraćeg praćenja sačekali da Đuričković uđe u svoje vozilo „tiguan“, a oštećeni Radulović na mjesto suvozača. Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Mašanović je vozilom „reno megan“ ušao u suprotnu kolovoznu traku.

Đuričković je bio prinuđen da zaustavi vozilo, nakon čega je okrivljeni Milošević s mjesta suvozača, iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu.

Milošević, Mašanović i Vujačić nakon ubistva pobjegli su vozilom “reno megan”, iz kojeg je pucano na Đuričkovića, i uputili se u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin - Ljubotinj, navodi se u optužnici.

Bonus video: