Otkriven brod sa 50 ilegalnih migranata

Migranti su smješteni u prihvatilište za strance

30612 pregleda 47 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Plovila Uprave policije i Uprave pomorske sigurnosti zaustavila su na moru jedrilicu u kojoj se nalazilo oko 50 ilegalnih migranata.

"Vijestima" je iz Uprave policije nezvanično saopšteno da su migranti, koje je policija tokom noći otkrila u jedrilici koja je isplovila iz uvale Trsteno, državljani Turske.

"Operateri Regionalnog centra granične policije Jug su sinoć radarskim podsistemom Uprave pomorske sigurnosti detektovali isplovljenje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno. S obzirom na to da je bilo izvjesno da će ovo plovilo izvršiti nedozvoljen prelazak državne granice upućujući se ka otvorenom moru, NCC Podgorica je zatražio vanredno angažovanje osmatračkog helikoptera Guardia di Finanze u sklopu zajedničke FRONTEX-ove operacije JO MONTENEGRO Maritime", saopšteno je danas zvanično iz policije.

Termovizijskim osmatračkim senzorom, kako su pojasnili, detektovana je velika količina toplote u potpalublju plovila koja je ukazivala na prisustvo većeg broja ljudi.

"Plovila Uprave policije i Uprave pomorske sigurnosti upućena su na lokaciju gdje se nalazila predmetna jedrilica koja je nakon potjere u ekonomskoj zoni zaustavljena. Utvrđeno je da se na njoj nalazi oko 50 migranata. U toku je privođenje jedrilice u pratnji dva plovila ka Luci Bar čije se uplovljenje očekuje oko 13.00 i druge policijske aktivnosti u odnosu na ovaj događaj su u toku", navodi se u saopštenju policije.

Migranti su smješteni u prihvatilište za strance.

Bonus video: