VIŠI SUD U BIJELOM POLJU

Bubanji četiri godine zatvora

Beranac osuđen zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno drźanje oružja i eksplozivnih naprava

8019 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac Nebojša Bubanja iz sela Bubanje, osuđen je danas u bjelopoljskom Viśem sudu na četiri godine zatvora, zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno drźanje oružja i eksplozivnih naprava.

Prema optužnici, okrivljeni je 9. juna, oko 40 minuta iza ponoći, u selu Bubanje, pokušao da liši života Radomira Bubanju.

On je, piše, noseći lovačku pušku, prvo više puta udario rukom u vrata oštećenog, govoreći: “Gdje ćeš lopove, nećeš krasti, nećeš lagati više, ovo ti je zadnje”.

“A nakon što je Radomir zatvorio vrata... okrviljeni je ispalio dva metka, od kojih je jedna olovna balina metka, napunjenog sa više balina, pogodila oštećenog u predjelu trbuha, nanoseći mu tešku tjelesnu povredu u vidu prostrijelne rane u predjelu desnog dijela slabinskog predjela, koja se kanalom nastavlja u trbušnu duplju, prolazeći kroz jetru... praćeno izlivanjem krvi u trbušnu duplju, nakon čega je oštećeni pobjegao”, navodi se u optužnici.

Preporučujemo za Vas