Policija: Knežević objavio snimke iz službenih izvora, obavijestićemo tužilaštvo i unutrašnju kontrolu

"Podsjećamo da je tužilac rukovodio uviđajem saobraćajne nezgode i da rukovodi izviđajanim postupku koji je u toku. Sve spise predmeta policija je dostavila nadležnom tužiocu na ocjenu i mišljenje, uključujući i snimke sa video nadzora koje je ranije danas objavio poslanik Knežević", navodi se u reagovanju UP

21623 pregleda 18 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović

Službenici Uprave policije po nalogu postupajućeg državnog tužioca preduzeli su sve aktivnosti u vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila 25. decembra 2020. u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici u kojoj je učestvovalo vozilo u vlasništvu Ministarstva odbrane, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Iz UP su reagovali povodom izjave poslanika Milana Kneževića u vezi sa saobraćajnom nezgodom u kojoj je učestvovao M.P. i objavljenih snimaka, radi, kako kažu, objektivnog i istinitog informisanja javnosti.

"Podsjećamo da je tužilac rukovodio uviđajem saobraćajne nezgode i da rukovodi izviđajanim postupku koji je u toku. Sve spise predmeta policija je dostavila nadležnom tužiocu na ocjenu i mišljenje, uključujući i snimke sa video nadzora koje je ranije danas objavio poslanik Knežević. Napominjemo, kao što je javnost prethodno informisana, da su izjave od L.P. i M.P. uzete u Kliničkom centru Crne Gore kojom prilikom su policijskim službenicima ova lica saopštila da je vozilom upravljao L.P. Policija u vozilu nije zatekla nijedno lice po dolasku na lice mjesta", navodi se u reagovanju UP.

Ističu da sa žaljenjem obaviještavaju javnost i poslanika Kneževića da sporni snimci potiču iz službenih izvora UP te će shodno tome o ovoj zloupotrebi obavijestiti Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije i Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici u cilju istraživanja i rasvjetljavanja zloupotrebe video zapisa koji su nastali u službenim prostorijama Uprave policije.

Bonus video: