odgođen početak suđenja

Stanišić i Bulatović u martu u sudnici

Prema navodima optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, Bulatović i Stanišić terete se da su u drugoj polovini 2019. godine, na teritoriji Crne Gore, pored drugih za sada neidentifikovanih osoba, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo nepoznato lice, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna

6790 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Zoran Đurić
Foto: Zoran Đurić

Za 5. mart odgođen je juče početak suđenja Vidoju Stanišiću i Dragiši Bulatoviću, optuženima za ranjavanje Igora Krstovića 28. januara 2020. godine u Zeti.

Predsjednica specijalnog vijeća, sutkinja Biljana Uskoković prihvatila je zahtjev da se glavni pretres odloži na zahtjev branioca okrivljenog Bulatovića, advokata Marka Kovača, koji je obavijestio sud da ima neodložnih privatnih obaveza usljed kojih je morao otputovati za Beograd.

Prema navodima optužnice Specijalnog državnog tužilaštva, Bulatović i Stanišić terete se da su u drugoj polovini 2019. godine, na teritoriji Crne Gore, pored drugih za sada neidentifikovanih osoba, postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo nepoznato lice, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine ili teža kazna.

“Bulatović i Stanišić prihvatili su kriminalni plan, kao i da izvršavaju naredbe i uputstva organizatora, da pronalaze mjesta gdje će se uništiti predmeti i sredstva izvršenja krivičnih djela, da uništavaju sredstva i predmete izvršenja krivičnih djela i obavljaju druge radnje koje im budu naređene, dok je NN lice, pripadnik kriminalne organizacije prihvatilo da obezbjeđuje u inostranstvu prethodno otuđena prevozna sredstva - vozila namijenjena za izvršenje krivičnih djela protiv života i tijela, da nabavlja registarske oznake za vozila kojima se izvršavaju krivična djela, da tako pripremljena vozila čuva i po dobijenim nalozima predaje drugim članovima kriminalne organizacije”, piše u optužnici.

Dodaje se da iz tragova pronađenih na mjestu gdje je zapaljeno vozilo iz koga su ispaljeni projektili na oštećenog Krstovića, posebno iz biološkog materijala iz kog je vještačenjem utvrđeno da pripada okrivljenima Bulatoviću i Stanišiću, proizilazi osnovana sumnja da oni i izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Preporučujemo za Vas