Mujoviću pet mjeseci robije

Petar Mujović, navodni član nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, razoružan je i uhapšen 21. oktobra prošle godine ispred kotorske stanice policije, u kojoj je u tom trenutku bio Jovan Vukotić

18394 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttrestock
Ilustracija, Foto: Shuttrestock

Nikšićanin Petar Mujović osuđen je na pet mjeseci zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, potvrdio je Vijestima portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Špiro Pavićević.

Odluka još nije pravosnažna.

Mujović, navodni član nikšićkog ogranka kavačkog kriminalnog klana, razoružan je i uhapšen 21. oktobra prošle godine ispred kotorske stanice policije, u kojoj je u tom trenutku bio Jovan Vukotić.

Nakon hapšenja Mujovića, iz vrha Uprave policije “Vijestima” je saopšteno da je u Kotoru spriječena likvidacija navodnog vođe škaljarskog kriminalnog klana. Uprkos tome, iz policije su zvanično saopštili da uhapšenog terete “samo” za nedozvoljeno držanje oružja.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Televizija Vijesti nakon akcije u Kotoru objavila je da je Mujović priznao da je prihvatio da za pola miliona eura likvidira Kotoranina.

Kotorski inspektori kod Nikšićanina su tada pronašli kriptovani telefon, u kojem su navodno nadimci osoba koje su porukama naručili Vukotićevo ubistvo. Identitet tih osoba nije saopšten.

Zvanično su kazali da je Mujović uhapšen u blizini službenog parking prostora Odjeljenja bezbjednosti Kotor, nakon što su inspektori uočili da osmatra objekat i parking prostor.

“Ovo lice je legitimisano i pregledano od strane policijskih službenika kojom prilikom je kod njega pronađen pištolj ‘češka zbrojovka CZP – 07’ u ilegalnom posjedu sa udaračem u zadnjem položaju, spreman za upotrebu. Pištolj je izbrušenog fabričkog broja sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i jednim komadom municije u samoj cijevi pištolja. Takođe, pronađen je i mobilni telefon sa kripto zaštitom”, pojasnili su.

Mujović je brat Radovana Mujovića, kog policija označava visokorangiranim članom nikšićkih kavačana.

Iako je inspektorima navodno priznao da je naoružan čekao da ubije Vukotića, u tužilaštvu se branio ćutanjem, a pred sudijom je rekao da je pištolj nosio zbog svoje bezbjednosti.

Prema saznanjima “Vijesti”, Mujović je danima pratio osobe sa kojima je Vukotić blizak...

Vukotićev pravni tim nedavno je podnio krivičnu prijavu protiv više policajaca koji su mu u oktobru naredili da dođe u kotorsku stanicu policije, gdje ga je navodno vrebao plaćeni ubica.

Jedan od Vukotićevih pravnih zastupnika, advokat Damir Lekić u prijavi je opisao zbivanja tog dana, navodeći da su od tog Kotoranina policajci tražili da se odmah javi u Odjeljenje bezbjednosti (OB), ali da ga tamo niko ništa nije pitao, već je samo čekao u hodniku.

Dok je je Vukotić u pratnji policije i svog privatnog osoblja išao prema ulazu u stanicu policije, navodi dalje Lekić, neposredno ispred glavnog ulaza nalazio se Petar Mujović, koji je na tom mjestu stajao naoružan vatrenim oružjem i sa kriptovanim telefonom u ruci.

Bonus video: