Iz Spuža na pretres doveli osumnjičene za pokušaj likvidacije Belivuka i Miljkovića

Specijalni tužilac Sađa Čađenović dao je nalog policiji da u Tivat na pretres automobila povedu i neke osumnjičene pripadnike kriminalne organizacije, za koje se vjeruje da su 22. januara u jutarnjim časovima planirali dvostruko ubistvo na Aerodromu Tivat

24452 pregleda 4 komentar(a)
Privođenje osumnjičenog za pripremanje ubistva Belivuka, Foto: Savo Prelević
Privođenje osumnjičenog za pripremanje ubistva Belivuka, Foto: Savo Prelević

Tivat je danas popodne bio pod policijskom opsadom - mjere bezbjednosti su bile podignute na najviši nivo jer su inspektori Specijalnog policijskog tima dobili nalog Specijalnog državnog tužilaštva da urade pretres automobila, koji je trebalo da se koristi tokom organizacije pokušaja likvidacije Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Specijalni tužilac Sađa Čađenović dao je nalog policiji da u Tivat na pretres automobila povedu i neke osumnjičene pripadnike kriminalne organizacije, za koje se vjeruje da su 22. januara u jutarnjim časovima planirali dvostruko ubistvo na Aerodromu Tivat.

Na pretres u Tivat policija je odvela uhapšenog Mila Jovanovića i Gorana Markovića.

"Zbog toga što su neka lica iz ZIKS-a dovedena da prisustvuju pretresu automobila morali smo da podignemo mjere bezbjednosti", kazao je sagovornik "Vijesti" iz Uprave policije.

Tužilac Čađenović je na konferenciji za medije saopštio da je organizacija pokušaja likvidacije Belivuka i Miljkovića spriječena neposredno prije nego su osumnjičeni krenuli u akciju.

On je naveo da su tog dana, u jutarnjim časovima, pripadnici kriminalne organizacije namjeravali da likvidiraju članove kavačke grupe dok stoje u redu za čekiranje karata u zgradi Aerodroma u Tivtu.

U akciji policije, kako su “Vijesti” objavile, uhapšeni su Radovan Stanišić, Mile Jovanović, Goran Marković i njima je određen pritvor.

Iz SDT-a su saopštili da vjeruju da je kriminalno udruženje još 2019. godine organizovao Janko Vukadinović, koji se godinama nalazi u Spužu zbog šverca droge, ali i učestvovanja u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice.

Organizator grupe bila je i još jedna neidentifikovana osoba, koja je kriptovanim porukama slala uputstva Stanišiću u Tivtu.

“Kod M. G. i J. M. smo pronašli dva pištolja, više desetina komada municije, pancirni prsluk i druga sredstva koja su bila namijenjena za izvršenje krivičnog djela na Aerodromu u Tivtu. Pronađeno je i putničko vozilo, koje je bilo namijenjeno za dolazak izvršilaca krivičnog djela na Aerodrom Tivat i bjekstvo nakon izvršenog djela. Utvrđeno je do granice osnovane sumnje da im je logistiku u izvršenju pružao S. R. a komunikaciju su ostvarivali preko kriptovanih mobilnih telefona”, saopštio je Čađenović.

Bonus video: