Trojici osumnjičenih za planiranje ubistva Belivuka i Miljkovića pritvor do 72 sata

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom "tajno"

87361 pregleda 65 reakcija 18 komentar(a)
Osumnjičeni za pripremanje ubistva Belivuka, Foto: Savo Prelević
Osumnjičeni za pripremanje ubistva Belivuka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2021. 16:34h

U zgradi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) okončano je saslušanje trojice članova kriminalne grupe, koje je policija uhapsila u petak ujutro zbog sumnje da su pripremali ubistvo Beograđanina Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja i Beograđanina Marka Miljkovića.

Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izjave od osumnjičenog Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i izvjesnog Markovića, kojima je nakon toga odredio pritvor do 72 sata.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom "tajno".

Stanišić, Jovanović i Marković su uhapšeni juče ujutro u akciji policije u Tivtu.

Osumnjičeni za pripremu ubistva ispred SDT-a
Osumnjičeni za pripremu ubistva ispred SDT-afoto: Savo Prelević

Službenici UP u saradnji sa SDT-om osujetili su plan kriminalne grupe da u Tivtu juče ujutro izvrše ubisto Belivuka, koji se već sedam dana nalazi u Kotoru.

Belivuk je prošlog ponedeljka sa jednim od vođa "kavačkog klana" Radojem Zvicerom privodjen u kotorsku policiju ali kako nije bilo elemenata za njihovo zadržavanje oni su pušteni na slobodu.

Bonus video: