Petar Ivanović izašao iz zgrade SDT-a, sada se očekuju novi pravni potezi Tužilaštva

SDT bi trebalo da zatraži skidanje imuniteta od Administrativnog odbora Skupštine, nakon čega će taj zahtjev biti predat na odluku i poslanicima

64531 pregleda 646 reakcija 47 komentar(a)
Na potezu SDT, Foto: Zoran Đurić
Na potezu SDT, Foto: Zoran Đurić

Poslanik DPS-a i savjetnik predsjednika Petar Ivanović oko 12,30 časova izašao je iz zgrade Specijalnog državnog tužilaštva, gdje je došao jutros oko 9 časova nakon što mu je policija uručila poziv za saslušanje u okviru istrage oko nenamjenskog trošenja novca iz Abu Dabi fonda.

Ivanović je sam izašao iz zgrade tužilaštva u centru grada, a sada se očekuju novi pravni potezi SDT-a - zahtjev Skupštini da mu se ukine imunitet kako bi bio zvanično osumnjičen za koruptivno krivično djelo "zloupotreba službenog položaja".

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je jutros da u "što kraćem roku treba skinuti imunitet Ivanoviću".

SDT bi trebalo da zatraži skidanje imuniteta od Administrativnog odbora Skupštine, nakon čega će taj zahtjev biti predat na odluku i poslanicima.

Poslanik DPS-a Petar Ivanović i smijenjeni direktor IRF fonda sumnjiče se da su 2015. godine sa Arapima dogovorili posao i zaključili projekat za podsticaj sjevera države.

U prve dvije godine, kada je isplaćeno 11,5 miliona dolara kredita, Ministarstvo poljoprivrede je bilo zaduženo za realizaciju projekta, a potom i raspodjelu kreditne linije crnogorskim firmama.

Bonus video: