Policija uhapsila više osoba: Oduzeli heroin, marihuanu, pušku i municiju...

Podgorička policija je izvršila pretres stana koji koriste N.J. (28) i I.P. (35) i tom prilikom oduzela 102 pakovanja opojne droge „heroin“ bruto mase oko 70 gram

11512 pregleda 4 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Boris Pejović
Uprava policije, Foto: Boris Pejović

Policija je u više opština uhapsila osobe zbog posjedovanja narkotika i nedozvoljenog držanja oružja, saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorička policija je izvršila pretres stana koji koriste N.J. (28) i I.P. (35) i tom prilikom oduzela 102 pakovanja opojne droge „heroin“ bruto mase oko 70 grama i tri sredstva za komunikaciju za koja se sumnja da su korištena prilikom izvršavanja krivičnog djela.

"Osumnjičeni N.J. i I.P. uhapšeni su i uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužiocu u Podgorici zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", navodi se u saopšenju.

Oni dodaju da su službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili pretres stana koji koriste R.P. (25) i S.P. (47) i tom prilikom oduzeli pušku i 183 komada municije.

Protiv njih je podnijeta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u Podgorici.

Kako su naveli u Kolašinu je policija u ulici Generala Anđelića izvršila pregled lica M.V. (19), kao i pregled mjesta kretanja ovoga lica, te je pronađeno 11 pvc pakovanja marihuane.

"Obaviješten je nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji se izjasnio da u radnjama osobe ne postoje elementi bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Protiv M.V. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je u ovom gradu je kontrolisano i vozilo marke VW Golf kojim je upravljao F.R. (18), a da je u vozilu pronađena manja količina opojne droge marihuana.

"Protiv F.R. je podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga".

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršili su operativnu radnju "Racija" u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Njegoševoj u Cetinju, kojom prilikom su pregledom bezbjednosno interesantnog lica G.R. (24) iz ovog grada, pronašli opojnu drogu marihuana.

Protiv G.R. će biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupkazbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga, navode iz policije.

Bonus video: