KONKURS ZA ŠEFA POLICIJE

Bez iznenađenja: Brđanin, Radonjić, Klikovac i Laković idu u završni krug

Ministar unutrašnjih poslova, najvjerovatnije, već sjutra zakazaće intervju sa kandidatima, a potom će izabrati najboljeg i predložiti ga Vladi

35131 pregleda 224 reakcija 50 komentar(a)
Sjedište Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Sjedište Uprave policije, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2021. 12:39h

Policijski oficiri Zoran Brđanin i Dragan Klikovac, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić i nekadašnji načelnik u Budvi Vojo Laković, najbolje su ocijenjeni kandidati na konkursu za šefa Uprave policije.

Brđanin i Klikovac dijele prvo mjesto, Radonjić je drugi, a Laković treći.

Uprava za kadrove je konačnu listu sa imenima trojice najboljih dostavila ministru MUP-a Sergeju Sekuloviću ali i Službenom listu, gdje treba da se zavede bodovni skor.

Ministar unutrašnjih poslova, najvjerovatnije, već sjutra zakazaće intervju sa kandidatima, a potom će izabrati najboljeg i predložiti ga Vladi.

Prema Zakonu o unutrašnjim poslovima, Vlada je dužna da traži mišljenje Skupštine, ali njihov stav ne mora biti obavezujući za imenovanje kandidata.

Konkurs za šefa UP raspisan je 28. decembra prošle godine, a na njega se prijavio rekordan broj kandidata - 19.

Nakon provjere Uprava za kadrove je sačinila listu od devet kandidata, koji su polagali test i išli na intervju.

Iz trke na konkursu eliminisani su advokat Dražen Medojević i nekadašnji šef kriminalistike Predrag Šuković, navodno, zbog nepotpune dokumentacije.

Zbog te odluke, najvjerovatnije, uslijediće tužba Upravnom sudu, koja će ispitati da li je Uprava za kadrove "krojila" listu po nečijoj mjeri.

Preporučujemo za Vas