ZA 15. APRIL

Odloženo suđenje Mariu Miloševiću

Branioci okrivljenih podneskom zatražili odlaganje suđenja jer su obimnu dokumentaciju u elektronskoj formni preuzeli 19. februara

3913 pregleda 0 komentar(a)
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Početak suđenja Mariu M. Miloševiću iz Podgorice i Cetinjanima Igoru B. Mašanoviću i Vukanu V. Vujačiću, optuženi da su 10. oktobra 2016. godine kao saizvršioci ubili Radomira Đuričkovića i sa umišljajem doveli u opasnost život Milorada Radulovića, odložen je u Višem sudu u Podgorici za 15. april.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš kazao je da nijesu ispunjene procesne pretpostavke za održavanje glavnog pretresa.

Naveo je da su branioci okrivljenih podneskom zatražili odlaganje suđenja jer su obimnu dokumentaciju u elektronskoj formni preuzeli 19. februara, te da iz tih razloga nijesu bili u mogućnosti da se pripreme za današnje ročište.

Okrivljeni Milošević, Mašanović i Vujačić su prema navodima optužnice, nakon ubistva pobjegli su vozilom "reno megan", iz kojeg je pucano na Đuričkovića i uputili se u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin - Ljubotinj, gdje su zapalili putničko vozilo u kojem su prethodno ostavili navedenu automatsku pušku koja je korišćena u izvršenju krivičnog djela, a zatim se udaljili u nepoznatom pravcu, piše u optužnici.