Komnenić: Tužiću državu ako je tačno da sam praćen

Novinar TV Vijesti kazao da je istraga o nezakonito sprovođenim mjerama tajnog nadzora samo potvrdila stare sumnje na šta je prethodna vlast bila spremna

52852 pregleda 1606 reakcija 63 komentar(a)
Komnenić, Foto: Boris Pejović
Komnenić, Foto: Boris Pejović

Novinar Televizije Vijesti Petar Komnenić kazao je da će, ako se ispostave tačnim navodi da su ga agenti tajne službe nezakonito pratili i snimali, tužiti odgovorne za te radnje i državu “koja je omogućila ovu zloćudnu praksu”.

“Nije me iznenadila ova informacija. Prethodna vlast je inače bila fokusirana na obračun sa ljudima koji su imali kritički osvrt na njene poteze, dok je sa druge strane šurovala sa onima koji su siromašili državu i rušili poredak. Istraga o nezakonito sprovođenim mjerama tajnog nadzora samo je potvrdila stare sumnje na šta su sve bili spremni”, rekao je Komnenić za portal Nova.rs.

Kazao je da još nije zvanično upoznat sa detaljima. "Istraga se vodi kao tajna, niko me od nadležnih nije kontaktirao. Ukoliko se ovi navodi ispostave kao tačni, sigurno ću podnijeti tužbu protiv odgovornih i države koja je omogućila ovu zloćudnu praksu”, rekao je on.

Od početka prošle godine, do izbora 30. avgusta, agenti tajne službe svakodnevno su, navodno, nezakonito pratili i snimali pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, niz tadašnjih opozicionih političara i novinara.

Specijalno državno tužilaštvo i njihov Specijalni policijski tim za to su osumnjičili bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Peruničića i njegovog podređenog Srđu Pavićevića.

Bonus video: