Određeno zadržavanje uhapšenima u akciji "Granica"

Uhapšeni članovi Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica, kao i članovi Komisije za praćenje realizacije tog ugovora

28703 pregleda 55 reakcija 18 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.03.2021. 16:30h

Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 72 sata, uhapšenima u policijskoj akciji "Granica".

U tom predmetu postupaju tužioci Vukas Radonjić i Siniša Milić.

Slobode su juče lišeni službenici MUP-a, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama tokom nabavke elektronske opreme za nadzor granice, kupujući jeftiniju uređaje od predviđenih i lijepeći na njih lažne oznake.

Riječ je o ugovoru vrijednom 1.144.850 eura, a pronevjeru je otkrila Međuresorska komisije koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Nakon saslušanja u policiji, lisice na ruke stavljene su članovima Tenderske komisije za sprovođene javne nabavke opreme za praćenje granica Tatjani Drobnjak, Vojinu Rondoviću i Zoranu Miliću, kao i članovima Komisije za praćenje realizacije tog ugovora Bojani Lučić, Ivanu Glomaziću, Juricu Žarković i Zoranu Lasici.

Na konferenciji za medije saopšteno je da zbog zdravstvenih razloga nije uhapšena Višnja Đurović, odgovorna osoba iz firme “For lajt” koja je učestvovala na tenderu.

Nju, međutim nadzire policija.

Iz Uprave policije najavljeno je i da će raspisati potjernicu za Branislavom Krekićem, ovlašćenim zastupnikom firme “Makina sekjuriti” iz Beograda.

Tu grupu sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, nesavjestan rad u službi, primanje mita...

Povezani članci

04. Mart 2021.

Predmet "Granica": Tužioci traže i nalogodavca

Bonus video: