Marković tvrdi da ga je policija mučila da prizna ubistvo Klikovca: "Elektrošokovi, gušenje kesom..."

Advokat Velibor Marković zatražio je od vanraspravnog vijeća Višeg suda da se obustavi postupak ili predmet vrati u fazu istrage

51575 pregleda 36 reakcija 11 komentar(a)
Uviđaj nakon ubistva u Zeti, Foto: Savo Prelević
Uviđaj nakon ubistva u Zeti, Foto: Savo Prelević

U Višem sudu u Podgorici danas je održano ročište na kojem se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Saše Klikovca u Zeti.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv pet osoba zbog likvidacije Saše Klikovca, 18. jula 2020. godine u Podgorici.

Optuženi su Marko Šuković (29), Miloš Marković (32), Ivan Milačić (28) i Predrag Vukadinović (23) koji se terete i za stvaranje kriminalne organizacije odgovorne za ubistvo tog Podgoričanina. Okrivljeni Marković je optužen da je ubio Klikovca po nalogu Alana Kožara, 18. jula 2020. godine.

Okrivljeni Miloš Marković danas je na kontroli optužnice za ubistvo Klikovca ispričao da je mučen nakon hapšenja 27. jula 2020. godine da bi priznao da je ubio Klikovca. Optuženi Šuković i Jovan Milković, optužen za nedozvoljeno držanje oružja, kazali su u sudu da su preživjeli torturu u istrazi kako bi priznali učešće u organizaciji ubistva.

Advokat Velibor Marković, branilac okrivljenog Markovića, zatražio je od vanraspravnog vijeća Višeg suda kojim predsjedava sudija Boris Savić da obustavi postupak ili predmet vrati u fazu istrage. Dodao je da sud treba da naloži pribavljanje zdravstvenog kartona okrivljenog Markovića iz UIKS-a gdje je ljekarka fotografisala povrede i napravila izvještaj o stanju ovog okrivljenog.

Okrivljeni Marković je sudu kazao da su mu lisice na ruke stavili granični policajci i službenici ulcinjske policije u iznajmljenoj vikendici na Adi Bojani.

“Onda su došli policajci u civilu sa fantomkama i krenula je tortura. Prvo su me vezali i legli na sto mučeći ga drvenom motkom. Potom su me odveli u neki šumarak i stavili mi električnu ogrlicu za pse oko vrata preko koje su mu puštali struju. Poslije mučenja motkom i elektrošokovima, maskirani policajci su mi stavili kesu na glavu koju su držali dok ne izgubim svijest usljed nedostatka kiseonika. Kada sam došao svijesti, ponovo su mi stavili kesu na glavu i nastavljali sa mučenjem i prijetnjama”, rekao je okrivljeni Marković. Nakon toga je odlučio da se pred tužiocem brani ćutanjem.

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Marka Šukovića, Miloša Markovića, Ivana Milačića i Predraga Vukadinovića (23) zbog članstva u kriminalnoj organizaciji ogovornoj za likvidaciju Saše Klikovca koji je ubijen u julu prošle godine. Prema optužnici SDT-a ovu kriminalnu organizaciju formirao je pokojni Alan Kožar po čijem nalogu je Marković 18. jula prošle godine, ukradenim "golfom 3" kojim je upravljao Šuković, došao ispred restorana "Kod Crnogorca” i sa zadnjeg sjedišta "na podmukao način i u prethodno obećanu nagradu u iznosu od 20.000 eura" pucao na Klikovca.

Bonus video: