Ponovljeni postupak: Ulama oslobođen za ubistvo Nemanje Medina

"Optužnica se zasniva na indicijama i pretpostavkama te je sud mogao donijeti jedinu moguću odluku koja oslobađa Ulamu od optužbi - kazao je sudija Tabaš

28234 pregleda 128 reakcija 23 komentar(a)
Ulama, Foto: Savo Prelević
Ulama, Foto: Savo Prelević

Vladimir Ulama je oslobođen od optužbe za teško ubistvo Nemanja Medina u julu 2016. godine, u ponovljenom sudskom procesu.

Prvostepenu presudu je danas u Višem sudu u Podgorici izrekao presjednik vijeća sudija Predrag Tabaš.

“Na osnovu dokaza koji su po nalogu Apelacionog suda izvedeni, činjenično stanje se nije se promijenilo u odnosu na prethodni postupak. Tužilaštvo nije pružilo nijedan konkretan, kako posredni tako i neposredni dokaz da je Ulama počino teško ubistvo u saizvršilaštvu. Optužnica se zasniva na indicijama i pretpostavkama te je sud mogao donijeti jedinu moguću odluku koja oslobađa Ulamu od optužbi - kazao je sudija Tabaš.

Porodica Medin nije zadovoljna oslobađajućom presudom

Advokatica Andrijana Razić, punomoćnik porodice Medin, izjavila je da oštećena porodica nije zadovoljna oslobađajućom presudom Višeg suda.

“Oštećena porodica Medin očigledno nije zadovoljna ovom presudom, koja je ista kao i u prethodnom postupku iz kojeg razloga ću uložiti žalbu u predvišenom zakonskom roku”, navela je Razić.

Bonus video: