Odloženo ročište za kontrolu optužnice protiv Kneževića, Vujoševića i još tri osobe, odbrana tražila izuzeće vijeća

Advokat Nemanja Jolović je naveo da sud nije poslao poziv Kneževiću na adresu u Londonu, koja je poznata sudu i tužilaštvu, te da nije uredno obaviješten

5442 pregleda 4 komentar(a)
Knežević, Foto: Screenshot/A1
Knežević, Foto: Screenshot/A1

Ročište za kontrolu optužnice protiv biznismena Duška Kneževića, sekretara Vrhovnog državnog tužilaštva Nenada Vujoševića i još tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije i pranja novca danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 12. april, jer je Kneževićev branilac advokat Nemanja Jolović zatražio izuzeće vanraspravnog vijeća.

On je naveo da sud nije poslao poziv Kneževiću na adresu u Londonu, koja je poznata sudu i tužilaštvu, te da nije uredno obaviješten.

Dodao je da Kneževiću nije uručena optužnica, te smatra da nema uslova da se održi glavni pretres.

Osim Kneževića i Vujoševića, optužnicom specijalnog državnog tužilaštva, optuženi su i bivši radnici Atlas banke Aleksandar Vilotijević, Srđan Pavićević i Olga Stanković.

Knežević se tereti da je bio na čelu kriminalne organizacije, Vujošević za članstvo u kriminalnoj organizaciji, dok se troje bivših bankarskih službenika tereti za pranje novca.

Prema nalazima iz istrage Vujošević je, po nalogu Kneževića, stupao u kontakt sa osobama u specijalnom tužilaštvu koje su postupale u predmetima protiv njega i njemu bliskih osoba, kako bi dobio podatak iz aktuelnih istraga.

Njemu se na teret stavlja da je počinio krivična djela za koje je zaprijećena kazna od šest mjeseci do pet godina, odnosno od jedne do osam godina zatvora.

Vujošević se sumnjiči da je postao član kriminalne organizacije Kneževića. Troje bivših službenika Atlas banke – Vilotijevića, Stanković i Pavićević, su optuženi za pranje novca, a glavni nalogodavac tih nezakonith radnji bio je predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Bonus video: