Vučinić: Sadiković držao baklju kad je vladao mrak

"Možda je sada nekima jasno odakle su dolazili napadi upereni protiv riječi istine i kome istina nije odgovarala", kazao je predsjednik RP

9428 pregleda 35 reakcija 26 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Radnička partija osudila je napad na novinara TV Vijesti Seada Sadikovića u Bijelom Polju, kazavši da očekuju hitno procesuiranje napadača.

Predsjednik RP Maksim Vučinić kazao je da je napad na novinara napad na demokratiju i državu, a da zemlja u kojoj se novinari fizički napadaju, progone i ubijaju ne može biti slobodna zemlja.

Istakao je da je Sadiković je jedan od onih koji su "držali baklju kada je u Crnoj Gori bio mrkli mrak."

"Ovo je prilika da se sjetimo svih onih napada na istinu proteklih decenija nerasvijetljenih iz samo jednog razloga. Možda je sada nekima jasno odakle su dolazili napadi upereni protiv riječi istine i kome istina nije odgovarala. Da li su ovo te evropske vrijednosti koje proklamuju prvaci bivšeg režima", naveo je Vučinić.

Istakao je da su učestali slučajevi fizičkih i verbalnih napada na novinare, te uništavanje njihove i imovine medija, ali da se ne primjećuje namjera sudske vlasti da se takvo stanje prekine niti da se ti napadi razriješe.

"Ovim putem apelujemo na nadležne institucije da energičnije pristupe rasvjetljavanju kako ovog tako i ostalih napada na novinare", zaključio je predsjednik Radničke partije.

Bonus video: