Dizdareviću i Omeroviću određen pritvor do 72 sata

Dizdareviću i Omeroviću određen pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje

48392 pregleda 119 reakcija 85 komentar(a)
Sead Sadiković, Foto: Arhiva Vijesti
Sead Sadiković, Foto: Arhiva Vijesti

Edinu Dizdareviću (18) i Nerminu Omeroviću (21), osumnjičenima za napad na novinara Televizije Vijesti Seada Sadikovića, određen je pritvor do 72 sata.

Kako je saopšteno, državni tužilac donio je ovakvu odluku zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje.

"Krivičnom prijavom je predstavljeno da su osumnjičeni E.D. i N.O., 20.03.2021. godine, u vremenu od 20.00 do 20.15 časova, prilikom odvijanja neprijavljenog javnog skupa - auto kolone u ulici 3. januara u Bijelom Polju, a u trenutku kada je oštećeni S.S. prelazio ulicu tokom kretanja kolone vozila, osumnjičeni N.O. kada je upravljao putničkim vozilom, krenuo vozilom u pravcu oštećenog, i tom prilikom lica koja su se nalazila vozilu uputila oštećenom psovke, nakon čega je oštećeni, kada je prešao na drugu stranu ulice do parka krenuo ka vozilu, koje je bilo u pokretu, prišao licu koje je sjedjelo na prozoru vozila i ostvarilo kontakt s njim, nakon čega je osumnjičeni N.O. zaustavio vozilo, iz kojeg je istrčao zajedno sa osumnjičenim E.D. i sa drugim NN licima, i tom prilikom su ga fizički napali, od kojih udaraca i guranja je oštećeni pao na asfaltnu podlogu, kada su mu zadali više udaraca nogama u predjelu glave i tijela od kojih udaraca je oštećeni S.S. zadobio laku tjelesnu povredu", saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Dodaju da će o daljem postupanju javnost biti blagovremeno obaviještena.

Bonus video: