Abazović: Mafiji nema mjesta u Crnoj Gori

Pretresi u kotorskom naselju Kavač, potpredsjednik Vlade poručio da je država predugo bila mirna luka kriminalaca

38716 pregleda 1514 reakcija 60 komentar(a)
Pretresi u naselju Kavač, Foto: screenshot/Lupa
Pretresi u naselju Kavač, Foto: screenshot/Lupa

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala satima su juče u Kotoru pretresali pripadnike kavačkog kriminalnog klana, stanove navodnih vođa te kriminalne organizacije, ali i one u kojima žive njihovi tjelohranitelji, a provjeravali su im i vozni park.

Potpredsjednik Vlade i koordinator službi bezbjednosti Dritan Abazović pohvalio je jučerašnju akciju policije, poručivši da u Crnoj Gori više neće biti mjesta za mafiju.

“Već predugo je ovo bila sigurna luka kriminalaca, ali je sa tim završeno - u Crnoj Gori više neće biti mjesta za mafiju. Vlada će građanima vratiti mir koji godinama nijesu imali zbog kriminalaca, nego su strepili da ih, dok šetaju i uživaju sa porodicom i prijateljima, slučajno ne pogodi metak, ili zadesi neka ekspozija. Pozdravljam akcije UP i čestitam svim pripadnicima te institucije, na kojima je veliki teret posla kojim se bave”, rekao je on.

Pripadnici tog klana imaju stanove u zgradi u naselju Kavač, koju je juče oko 16.30 časova bio pod opsadom policije, nakon čega je i počeo pretres.

Navodno, inspektori su tražili tragove koji bi vrh kavačkog klana mogao dovesti u vezu sa teškim krivičnim djelima, drogu i oružje.

Prema nezvaničnim informacijama, oduzeto je više predmeta koji će se provjeravati, a kavčani su ostali i bez vrijednih umjetnina.

Iz Uprave policije nakon akcije u Kotoru nijesu saopštili da li je i šta oduzeto pretresom, kao ni da li su saslušali navodne vođe tog klana - Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Zvanično su saopštili samo da su pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala na području Kotora preduzimali aktivnosti prema članovima organizovane kriminalne grupe (OKG).

Poručili su i da će nastaviti pojačane aktivnosti “usmjerene prema kriminalnim grupama u cilju suzbijanja i sprečavanja organizovanog kriminala na teritoriji naše države”.

Prethodno, “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je riječ o preventivnim aktivnostima:

“Koje će biti pojačane u narednom periodu, naročito prema pripadnicima članova organizovanih kriminalnih grupa, sa njima povezanim osobama i onima koji su u policijskoj evidenciji označeni kao bezbjednosno interesantni”, rečeno je iz vrha UP.

U zgradi koja je juče pretresana nedavno su boravili srpski državljani Veljko Belivuk i Marko Miljković, koje srpski istražitelji sumnjiče za više likvidacija. Crnogorska policija tvrdi da je u Tivtu spriječila ubistvo tih Beograđana. Pripadnici kavačkog kriminalnog klana i nedavno su, u Podgorici, bili predmet policijske pažnje - uhapšeno je nekoliko osoba koje Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su planirali likvidaciju Milića Minje Šakovića, jednog od vođa njima suprotstavljenog škaljarskog kriminalnog klana.

Bonus video: