Batinaše otkrili, ali ih nisu hapsili

Policija identifikovala šestorku koja je prije dvije noći u Gusinju pretukla dvadesetpetogodišnjeg A.G.

11550 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Napadači šutirali mladića, Foto: Privatna arhiva/screenshot
Napadači šutirali mladića, Foto: Privatna arhiva/screenshot

Policija nije hapsila Gusinjane koji su u petak veče tukli sugrađanina A.G. (25), već će, po nalogu tužioca, prijava protiv njih biti podnijeta u redovnom postupku.

Na dvadesetpetogodišnjaka su nasrnuli Adel Markišić (19), Dino Bajraktarević (20), Elvir Aksalić (20), Dženan Šabović (18), Enes Markišić (18) i Naser Huseinović (19), tvrdi policija, koja je za incident saznala nakon što je objavljen snimak na društvenim mrežama.

“Pripadnici policije su identifikovali lica koja su sinoć, tokom trajanja auto kolone koja je prolazila kroz Gusinje, izašla iz vozila i fizički napala jedno lice. Protiv šest osoba podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvršile nasilničko ponašanje”, saopštili su juče iz UP.

Objašnjavaju da su, po saznanju da je u Gusinju došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav preduzeli aktivnosti na identifikaciji osoba sa snimka na kojem se vidi kako šest lica fizički napada A.G.

“O događaju je obaviješten nadležni tužilac koji je naložio da se protiv osumnjičenih podnese krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje. Prema podacima kojima raspolaže policija između osumnjičenih koji su bili učesnici kolone i oštećenog koji je stajao na ulici došlo je do verbalnog sukoba nakon kojeg su osumnjičeni fizički napali A.G. nanoseći mu lake tjelesne povrede”.

Oštećenom A.G. je pružena ljekarska pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći, gdje su mu konstatovane lake tjelesne povrede.

Policija je prikupila obavještenja od osumnjičenih i svjedoka ovog događaja.

Na snimku se vidi da je A.G. od grupe napadača dobio oko tridesetak udaraca, a tukli su ga i kada je oboren na asfalt.

Vidi se i da je jedan od napadača oko struka ogrnut crnogorskom zastavom.

U Gusinju ne radi policija

Inspektori Odsjeka za unutrašnju kontrolu rada policije provjeravali su postupanje gusinjskih inspektora nakon napada na dvadesetpetogodišnjaka, ali nijesu utvrdili da su se oni ogriješili o pravila službe, rečeno je “Vijestima” iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Nije utvrđeno nezakonito postupanje policije, već samo tehničko pitanje, jer Stanica policije u Gusinju ne radi i poslove za tu stanicu obavljaju službenici u zgradi Odjeljenja bezbjednosti Plav”.

Objasnili su da je A.G. zbog toga morao da ide u Plav da prijavi napad.

Bonus video: