ODT Pljevlja podnijelo optužni predlog protiv pet policajaca

"Optužni predlog odnosi se na postupanje policijskih službenika prema oštećenom O.M. u večernjim satima 13. maja prošle godine, u ulici Kralja Petra u Pljevljima, kada je došlo do okupljanja većeg broja građana u užem centru grada"

9801 pregleda 11 komentar(a)
Pljevaljski policajci u "akciji", Foto: Screenshot
Pljevaljski policajci u "akciji", Foto: Screenshot

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu u tom gradu optužni predlog protiv pet policijskih službenika pljevaljskog Centra bezbjednosti (CB), zbog krivičnog djela zlostavljanje.

Kako je saopšteno iz ODT-a, optužni predlog podnijet je protiv I.N, V.B, R.S, G.M, S.K, koji su službenici Interventne jedinice policije.

"Optužni predlog odnosi se na postupanje policijskih službenika prema oštećenom O.M. u večernjim satima 13. maja prošle godine, u ulici Kralja Petra u Pljevljima, kada je došlo do okupljanja većeg broja građana u užem centru grada", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tom prilikom policijski službenici nanijeli lake tjelesne povrede O.M.

Iz ODT-a su kazali da je optužni predlog podnijet i protiv komandira Stanice policije u CB Pljevlja, M.J. zbog krivičnog djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.