"Blokada saobraćajnice je snimana"

Policija: Učesnicima blokade puta Nikšić-Podgorica koji su prekršili zakone biće uručene prekršajne prijave

Kako su rekli iz nikšićke policije, svima koji su prekršili bilo koji zakon biće uručeni prekršajni nalozi, koje god okupljanje da je u pitanju

51823 pregleda 1302 reakcija 102 komentar(a)
Detalj sa blokade puta, Foto: Privatna arhiva
Detalj sa blokade puta, Foto: Privatna arhiva

Iz nikšićke policije kazali su "Vijestima" da povodom blokade puta Nikšić-Podgorica pozivaju sve učesnike koji su "prekršili Zakon o javnom redu i miru, Zakon o javnom okupljanu i Zakon o bezbjednosti saobraćaja".

"Blokada saobraćajnice je snimana i svim učesnicima blokade koji su prekršili jedan od pomenutih zakona biće uručene prekršajne prijave, dok će oni koji su prekršili Zakon o javnom redu i miru biti sprovedeni sudiji za prekršaje. Imamo i lica koja su ometala policijske službenike u vršenju službene dužnosti", kazali su iz nikšićke policije.

Kako su rekli, svima koji su prekršili bilo koji zakon biće uručeni prekršajni nalozi, koje god okupljanje da je u pitanju.

Predsjednica Patriotsko-komitskog saveza (PKS) Tanja Knežević Perišić kazala je "Vijestima" da policija poziva učesnike blokada puta Nikšić-Podgorica i kada dođu uručuje im prekršajne naloge za različita prekršajna djela, kao što su nedozvoljeno kretanje po kolovoznoj traci, nepropisno parkiranje auta...

Kako je rekla, ovo je samo pokušaj ministra unutrađnjih poslova Sergeja Sekulovića da ih rastjera i demorališe.

"U tome neće uspjeti", kazala je Knežević Perišić.

Ispred zgrade Centra bezbjednosti (CB) Nikšić nalazi se grupa učesnika blokada.

Grupa građana već tri dana blokira magistralni put Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetiće.

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" navodi se da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije,nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

On Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju odgovor.

Preporučujemo za Vas