trebao da se uključi putem video linka

Cvetanović odbio da svjedoči na suđenju Koljenšiću: Zbog porodice ne smijem ništa da pričam

“Zbog porodice više ne smijem ništa da pričam. Hoću da budu živi a ne mrtvi. Stradala su mi dva brata. Jedan od njih, Jugoslav je ubijen jer je bio povezan sa ovim krivičnim događajem”, pojasnio je Cvetanović.

8339 pregleda 3 komentar(a)
Koljenšić, Foto: Vesko Belojević
Koljenšić, Foto: Vesko Belojević

Suđenje okrivljenom Ratku Koljenšiću, optuženom za krivična djela - kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013., nastavljeno je danas u Višem sudu u Podgorici.

Iz beogradskog Višeg suda putem video linka danas je trebalo da svjedoči Saša Cvetanović, ali je odbio. Naveo je da zbog straha za živote članova svoje porodice ne može da svjedoči u sudskom procesu protiv Koljenšića.

“Zbog porodice više ne smijem ništa da pričam. Hoću da budu živi a ne mrtvi. Stradala su mi dva brata. Jedan od njih, Jugoslav je ubijen jer je bio povezan sa ovim krivičnim događajem”, pojasnio je Cvetanović.

Cvetanović je u u Srbiji osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Nikole Bojovića a njegov rođeni brat Jugoslav Cvetanović ubijen je 26. septembra 2017. u Ulici Stefana Prvovenčanog u Vranju.

Iznoseći odbranu u Višem sudu početkom februara, Koljenšić je kazao da nije član kriminalne grupe sada pokojnog Slobodana Šaranovića i Miloša Delibašića, već da je sve montirano.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić. Okrivljeni Ratko Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 eura, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića. U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

Preporučujemo za Vas