Stanišić i Bulatović tvrde da imaju alibi

Dvojica okrivljenih rekli da nisu učestvovali u ranjavanju Igora Krstovića 28. januara 2020. u Zeti

10799 pregleda 6 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2021. 13:06h

Okrivljeni Dragiša T. Bulatović i Vidoje S. Stanišić izjavili su danas u Višem sudu u Podgorici da nisu pripadnici kriminalne organizacije, te da nisu učestvovali u ranjavanju Igora Krstovića 28. januara 2020. u Zeti.

Okrivljeni su detaljno dali odbranu pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Biljana Uskoković.Odgovarali su na pitanja specijalnog tužioca Saše Čađenovića, sudije Uskoković, te svojih branilaca advokata Marka Kovača i Nikole Ivanovića.

„Ne priznajem krivicu. Igora Krstovića ne znam, niti sam ga sreo u životu. Da je ranjen, saznao sam iz medija i sa portala, jer je bila glavna vijest. U periodu od 22/23., pa do 30. januara 2020., renovirao sam kuću. Od kuće bi odlazio samo na 10-15 minuta kada bi trebalo majstorima da kupim građevinski materijal , hranu i piće. To može da potvrdi preduzimač Lazar Lazarević. Živim pošteno. Zarađujem od preprodaje polovih auta i ima šlepu. Nemam veze da paljenjem vozila nakon ranjavanja Krstovića“, izjavio je Bulatović u odbrani. Osvrćući se na činjenicu iz spisa predmeta, da je njegov DNK nađen na flaši benzina pored zapaljenog auta, okrivljeni Bulatović je pojasnio sudu.

„Zaprepašćen sam sa ovakvom optužnicom da je navodno na boci nađen moj DNK. Neko je podmetnuo tu flašu ili je uzeo ispred kuće ili iz kontejnera za smeće i tako podmetnuo sa mojim DNK tragovima. Ili je neko ukrao ispred moje kuće i odnio, jer se moj otac bavi prodajom drva. U dvorištu ima dosta flaša sa benzinom i uljem, koje koristi za motornu šegu, kao i ja za kosačicu-trimer. To su obične plastične flaše u koje držimo benzin. Ima ih dosta u našem dvorištu. Tokom januara 2020., nisam odlazio na Kakaricku goru. Ne znam ko bi mogao da podmetne bocu sa mojim DNK tragom i ostavi je na Kakaricku goru. Nisam ni sa kime u zavadi“, izjavio je okrivljeni Bulatović. Dodao je da je posjećivao Stanišića, kako kući u Zagoriču tako i u Spužu, jer su rodbinski vezani.

Okrivljeni Vidoje Stanišić je izjavio da ne priznaje krivicu i objasnio zbog čega nije dao odbranu pred specijalnim tužiocem.

„Znajući kako tužilaštvo radi, nisam iznosio odbranu. Nisam naveo svjedoke, da ih zaštitim da ih ne bi maltretirali. Hapsili su mi brata Sašu, brata od strica Radoslava Gila Stanišića. Nakon sedam mjeseci od mog hapšenja, policija je pretukla Sašu, a hapisli su i Gila, koji je oslobođen za oba krivična djela. Parapolicijska formacija ih je pretukla.

Toga dana kada je ranjen Krstović, bio sam 28. januara 2020., kući u posjetu kod Radoslava Stanišića. Tu je bio prisutan i Raško Džankić, a kasnije je došla i njegova supruga. Došao sam 27. januara oko 10 sati i ostao sve do 29. januara do 11 sati, kada je došla policija i odvela me na informativni razgovor. Bio sam svo vrijeme kod nejga kući, nisam nigdje odlazio. To je što se tiče mog alibija“, izjavio je Stanišić.

Dodao je da je u avgustu 2019. izašao iz zatvora i istog dana su mu uzeli DNK, što je pristao dobrovoljno, te ukupno četiri puta, ali ne zna raazlog.

„Specijalni tužilac i policija prikrivaju prave počinioce ovog događaja. Na tom putu ima 50 kamera, i mene i Bulatovića nema nigdje. Nemam veze sa pokušajem ubistva Igora Krstovića. Ne mogu da objasnim kako je nađen moj DNK profil na flaši. Postoji više načina, kako je podmetnuta pored zapaljenog auta. Koristio sam nekoliko kartica mobilnih operatera za komunikaciju sa familijom, a kriptovani telefon za razgovor sa ženskom osobom“, izjavio je okriviljeni Stanišić.

Za sjutra je planirano da svjedoči Igor Krstović. Sudija je rekla da je oštećeni pismeno obavijestio sud da ne može doći na zakazani glavni pretres usljed zdravstvenih razloga.

Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović, optuženi za ranjavanje Igora Krstovića 28. januara 2020. godine u Zeti i stvaranje kriminalne organizacije, izjavili su danas, na početku sudskog procesa u Višem sudu u Podgorici, da nisu pripadnici kriminalne organizacije.

U odbrani su rekli da ne priznaju krivično djelo pokušaj ubistva Krstovića.

Bulatović je rekao da je radio na renoviranju kuće od 22. do 30. januara, te da nije odlazio od kuće, osim da kupi građevinski materijal za radnike.

Stanišić je izjavio da je bio u posjeti kod brata od strica Radoslava Stanišića u njegovoj kući, te da nije toga dana izlazio van kuće.

Bonus video: