suđenje u višem sudu

Mario Milošević tvrdi da nije kriv za ubistvo Đuričkovića

"U to vrijeme nijesam bio u Crnoj Gori za šta imam i dokaze”, kazao je Milošević

12416 pregleda 5 komentar(a)
Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Okrivljeni Mario Milošević izjavio je danas u Višem sudu u Podgorici da nije kriv za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju u oktobru 2016. godine.

“Nijesam kriv, nemam nikakve veze sa krivičnim djelom za koje se teretim. U to vrijeme nijesam bio u Crnoj Gori za šta imam i dokaze”, izjavio je u odbrani okrivljeni Milošević.

Prema navodima optužnice, on je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016, između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

Okrivljeni Mašanović i Vujačić nijesu priznali izvršenje krivičnih djela, da su saizvršioci ubistva.

Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš, pročitao je iskaze koje je okrivljeni Milošević dao na saslušanjima u tužilaštvu 10. decembra 2019. i 20. februara 2020, u kojima je takođe naveo da ne priznaje izvršenje djela, te da nema informacija u vezi sa predmetnim ubistvom.

Milošević je naveo da je sada pokojnog Radomira Đuričkovića znao iz viđenja i pozdravljali su se "zdravo - zdravo". Na drugom saslušanju je naveo da je od oktobra 2016. godine bio u bjekstvu zbog izdržavanja petomjesečne kazne zatvora za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Danas je dodao da mu ranije možda nije bilo važno da naglasi da je bio van države u kritično vrijeme i da za tu tvrdnju posjeduje dokaze.

"Tada sam se teretio da sam podstrekivač, a sada mi je važno jer se teretim da sam izvršilac ovog krivičnog djela", istakao je Milošević.

Okrivljeni Mašanović je danas rekao da nije pomagao u izvršenju ubistva.

"Ja vjerujem u ovaj časni sud i nadam se da će se dokazati da nijesam izvršio krivična djela za koja se teretim", naveo je okrivljeni Mašanović.

Okrivljeni Vujačić je naveo da ni na koji način nije doprinio izvršenju krivičnog djela, te da je siguran da će se to i dokazati u sudskom postupku.

Nakon saslušanja svjedoka oštećenog Milorada Radulovića, u optužnici je navedeno da je Milošević je direktni izvršilac ubistva. Svjedok Radulović je prilikom ponovnog saslušanja u svojstvu svjedoka pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, promijenio prvobitni iskaz, navodeći da je u pravcu sada pokojnog Đuričkovića i u njegovom pravcu pucao okrivljeni Milošević, koji se nalazio na mjestu suvozača u vozilu iz kojeg je pucao, da je tim vozilom upravljao okrivljeni Mašanović. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva Zatim da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo. U tom trenutku okrivljeni Milošević je, tvrdi tužilaštvo, ispalio dva hica u pravcu Đuričkovića, koji je preminuo narednog dana.

Suđenje se nastavlja 22. aprila kada će biti saslušani svjedoci.