Odbrana traži da se ide na Kakaricku goru

Nastavak suđenja okrivljenima za pokušaj ubistva Igora Krstovića

9907 pregleda 1 komentar(a)
Privođenje osumnjičenih na saslušanje (arhiva), Foto: Luka Zeković
Privođenje osumnjičenih na saslušanje (arhiva), Foto: Luka Zeković

U nastavku suđenja okrivljenima za pokušaj ubistva Igora Krstovića, juče su u Višem sudu u Podgorici pročitani pisani dokazi. Odbrana je najavila da će sudu predložiti saslušanje svjedoka, kao i da se pojedini dokazi izuzmu iz spisa predmeta kao pravno nevaljani.

Dragiša T. Bulatović i Vidoje S. Stanišić, optuženi su da su kao saizvršioci sa NN osobama pokušali da ubiju Krstovića 28. januara 2020. godine u Zeti, kao i za članstvo u kriminalnoj organizaciji.

Nakon što su pročitani zapisnici i izvještaji sa uviđaja, kao i sa mjesta gdje je pronađeno zapaljeno vozilo “golf” na Kakarickoj gori za koje se sumnja da su koristili napadači, advokat Marko Kovač predložio je da se izađe na mjesto gdje je to auto pronađen.

“Da bi se neposredno utvrdilo o kakvom se lokalitetu radilo. Radi se o deponiji, smetlištu gdje ljudi odlažu razni otpad”, naveo je branilac okrivljenog Bulatovića.

Specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da taj predlog odbrane nije od uticaja, jer su okrivljeni izjavili da na toj lokaciji nisu nikada bili. Dodao je da se više radi o komentaru dokaza.

U dokaznom postupku pročitani su izvještaji o kriminalističkom vještačenju i izvještaji Uprave policije Crne Gore - Specijalnog policijskog odjeljenja, o privremeno oduzetim stvarima od okrivljenih, kao i izvještaji o pretresu stanova i drugih prostorija.

Advokat Nikola Ivanović, branilac okrivljenog Stanišića, predložio je da se kao pravno nevaljani dokaz izuzme iz spisa predmeta službena zabilješka i sadržina USB fleš memorije, jer se u njoj nalazi snimak, koji je, kako tvrdi, sačinjen neovlašćeno.

Ta “fleška” izuzeta je prilikom pretresa iz kuće Maksima Stanišića, odnosno oduzeta od Radoslava Stanišića.

“Smatram da se ovaj dokaz ne može koristiti u ovom postupku. Radi se o neovlašćenom snimanju. Ovaj dokaz nije važan za ovaj postupak”, istakao je advokat Ivanović.

Advokat Kovač pridružio se ovom predlogu.

Specijalni tužilac Čađenović kazao je da se protivi predlogu, dodajući da je okrivljeni Stanišić rekao da je boravio u toj kući prije i nakon kritičnog događaja.

Najavljeno je da će sud naknadno odlučiti o predlogu odbrane.

Nastavak suđenja zakazan je za 5. maj.

U optužnici se navodi da su Bulatović i Stanišić postali pripadnici kriminalne organizacije koju je formirala NN osoba.

Dodaje se da su Bulatović i Stanišić 28. januara, vozilom “golf” otišli na Kakaricku goru u Podgorici, uzeli dvije NN osobe a zatim otišli u mjesto Balijače gdje su pratili Krstovića.

“Kada je naišao svojim autom, krenuli su u njegovom pravcu, i tada je jedna NN osoba, sa zadnjeg sjedišta auta, iz automatske puške ispalila prema Krstoviću najmanje 28 hitaca, koji su ga pogodili nanoseći mu teške povrede”, piše u tom tužilačkom aktu.

Bonus video: