Nastavak suđenja Mariu Miloševiću: Radulović se nije pojavio na glavnom pretresu

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića.

12823 pregleda 4 komentar(a)
Milošević, Foto: Savo Prelević
Milošević, Foto: Savo Prelević

U nastavku suđenja Mariu Miloševiću, optuženom za ubistvo Radomira Đuričkovića u Cetinju u oktobru 2016. godine, svjedok oštećeni Milorad Radulović, juče nije došao na zakazani glavni pretres u Višem sudu u Podgorici. Predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš je naveo da je Radulović primio sudski poziv, ali da o razlozima nedolaska nije obavijestio sud, zbog čega je izdata naredba za njegovo prinudno dovođenje na naredni glavni pretres 03. juna.

Prema navodima optužnice, Milošević je optužen da je izvršilac ubistva Đuričkovića. Osim njega, optuženi su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić, da su 10. oktobra 2016., između 23 i 23.10 sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića. Vujadin Vujačić, otac okrivljenog Vukana Vujačića, iskoristio je svoje zakonsko pravo i nije svjedočio.

Optužnicom državnog tužioca u Podgorici, okrivljeni Milošević je označen kao izvršilac ubistva Radomira Đuričkovića. Kako se dalje navodi, sva trojica optuženih su 10.10.2016. između 23.00 i 23.10. sati zajednički sa umišljajem lišili života Đuričkovića i doveli u opasnost život svjedoka oštećenog Milorada Radulovića. Optužnicoom je predstavljeno da su okrivljeni za iznos od 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dalje se navodi da su 10. oktobra na Cetinju pratili kretanje sada pokojnog oštećenog Đuričkovića, sačekali ga da uđe u svoje vozilo i u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba" krenuli ka vozilu Đuričkovića iz suprotnog smjera, krećući se suprotnom kolovoznom trakom, zbog čega je Đuričković morao da zaustavi svoje vozilo. U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana. Okrivljeni su, zaključuje se u optužnici, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: