Vještak će dopuniti nalaz

Suđenje Šarcu, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Gazdić

11644 pregleda 3 komentar(a)
Nakon nesreće u kojoj je stradala Gazdić, Foto: čitalac Vijesti
Nakon nesreće u kojoj je stradala Gazdić, Foto: čitalac Vijesti

Krivično vijeće, kojim predsjedava sutkinja Vesna Kovačević, donijelo je rješenje kojim se vještak saobraćajne struke Goran Čarapić obavezuje da uradi dopunu nalaza i mišljenja u nastavku suđenja Dejanu Šarcu, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala Valentina Gazdić (29), a Zorana Radulović zadobila lakše povrede u junu 2019. godine.

Saopšteno je da će nakon dopune nalaza sud odlučiti da li će se raditi rekonstrukcija saobraćajne nesreće.

Vještak Čarapić, na jednom od prethodnih suđenja, rekao je da je vještačenjem utvrđeno da je okrivljeni Šarac u vrijeme nastanka saobraćajne nesreće upravljao vozilom “mercedes” brzinom ne manjom od 109,98 km/h, dok se sada pokojna Gazdić kretala vozilom “polo” brzinom od 27 km/h.

Vještak nije mogao da utvrdi da li je Gazdić vozeći “polo” prošla kroz crveno svjetlo na semaforu, ili su eventualno oba vozila prošla dok je na semaforu bilo crveno svjetlo.

Kako je tada kazao, to može samo da se pretpostavlja, a sigurne tvrdnje bi se mogle iznositi u slučaju postojanja video zapisa sa lica mjesta.

Prema navodima optužnice, Šarac je 9. juna 2019. godine, oko 2 časa iza ponoći, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa vozio automobil “mercedes” pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas, a koja je dvostruko veća od ograničenja brzine za naseljeno mjesto do 50 kilometara na čas.

Okrivljeni Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i IV jula, prema optužnici, udario u vozilo “polo” kojim je upravljala Gazdić - ona je zadobila teške povrede od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru Crne Gore.

Suđenje se nastavlja 21. juna. K. R.

Šarac je na raskrsnici Bulevara Save Kovačevića i IV jula, prema optužnici, udario u vozilo “polo” kojim je upravljala Gazdić - ona je zadobila teške povrede od kojih je nakon tri dana preminula u Kliničkom centru”

Šarac je 9. juna 2019. godine, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, vozio automobil "mercedes" pod dejstvom kokaina, brzinom od najmanje 109,98 kilometara na čas

Bonus video: