Mugoša: Nemam veze sa bombaškim napadima

Podgoričanin saslušan dan nakon što je ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Debeli brijeg

16707 pregleda 1 komentar(a)
Nakon bombaškog napada na kafe Grand, Foto: Savo Prelević
Nakon bombaškog napada na kafe Grand, Foto: Savo Prelević

Podgoričanin Zoran Mugoša kazao je pred tužiteljkom Snežanom Šišević da nema nikakve veze sa bombaškim napadima na lokal Grand i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića.

Mugoša je saslušan dan nakon što je juče ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Debeli brijeg.

"Prilikom povratka iz inostranstva u Crnu Goru, na graničnom prelazu Debeli Brijeg Mugoša je zaustavljen, jer je za njim aktivna potjernica raspisana zbog krivičnog postupka i krivičnog djela počinjenog na štetu ugostiteljskog objekt Grand i Duška Golubovićapokrenutog. Granični policajci su sa njim obavili kratak informativni razgovor, nakon čega je bio prinuđen da uz pratnju policije ode u Centar bezbjednosti Herceg Novi, gdje je takođe sa njim obavljen razgovor i uručen mu je poziv da se sjutradan javi u CB Podgorica", kazao je njegov advokat Damir Lekić.

On je za Vijesti rekao da je sa svojim branjenikom juče otišao u CB Podgorica.

"Inspektori su sa njim obavili informativni razgovor, a potom ga pitali i gdje je bio, što je radio, smatra li da mu je bezbjednost ugrožena i obavijestili ga da se javi tužilaštvu, koje je protiv njega pokrenulo postupak. Jutros se javio tužiteljki Šišević koja ga je saslušala u svojstvu osumnjičenog. Negirao je izvršenje krivičnog djela i pušten je nakon saslušanja", kazao je Lekić.

Mugošu, njegovog brata Benjamina i Jovana Grujičića policija i tužilaštvo sumnjičili su za dva bombaška napada. Samo dan nakon što su istražitelji konstatovali da su rasvijetlili slučaj bombaških napada, objavljena je informacija da je Benjamin Mugoša u vrijeme izvršenja krivičnih djela - bio u zatvoru.

Ubrzo nakon toga oslobođen je svih sumnji. Nakon nekoliko mjeseci u sudnici je oslobođen i Grujičić. Jovan Grujičić i članovi njegove familije više puta su, nakon hapšenja tog Podgoričanina, negirali da je učestvovao u tim krivičnim djelima, objašnjavajući da je u Centru bezbjednosti Podgorica zvjerski mučen dok od njega nije iznuđeno priznanje.

Sudija Nenad Vujanović je, rečeno je Vijestima, nakon prvostepene presude, konstatovao je da priznanje Grujičića neposredno nakon što je uhapšen - nije u skladu sa ostalim dokazima sprovedenim tokom suđenja.

Bonus video: