UP: Identifikovana osoba koja je pristupila kući Krivokapića, nema elemenata krivičnog djela

Iz Policije dalje navode kako će oni i nadležni organi obavještajno – bezbjednosnog sektora, kao i Odjeljene za unutrašnju kontrolu rada policije preduzeti potrebne mjere i radnje, i izvršiti dodatne provjere u odnosu na ovaj događaj u cilju zaštite predsjednika Vlade i članova njegove porodice

29006 pregleda 7 komentar(a)
Uprava policije, Foto: Uprava policije
Uprava policije, Foto: Uprava policije

Policija je identifikovala i uzela izjavu od V.Z. (54) koji je danas nepozvan i nenajavljen pristupio kući predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i njegove porodice.

Kako su kazali iz policije, sa događajem je upoznat tužilac koji se izjasnio da u postupanju V.Z. nema elemenata krivičnog djela.

"Policija je identifikovala ovo lice, prikupila potrebna obavještenja i utvrdila određene činjenice u vezi sa konkretnim događajem i o svemu upoznala nadležnog državnog tužioca koji se izjasnio da u radnjama i postupanju V.Z. nema elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", piše u saopštenju Uprave policije.

Iz Policije dalje navode kako će oni i nadležni organi obavještajno – bezbjednosnog sektora, kao i Odjeljene za unutrašnju kontrolu rada policije preduzeti potrebne mjere i radnje, i izvršiti dodatne provjere u odnosu na ovaj događaj u cilju zaštite predsjednika Vlade i članova njegove porodice.

"Uprava policije će, shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima, Odluci o određivanju ličnosti, objekata i prostora koje obezbjeđuje Uprava policije i drugim podzakonskim aktima, intenzivno preduzimati mjere bezbjednosne zaštite u odnosu na predsjednika Vlade Crne Gore i članove njegove uže porodice", poručili su iz policije.

Bonus video: