Afera "Koverta": Viši sud ponovo obustavio postupak protiv Stijepovića

"Vijestima" je iz SDT nezvanično saopšteno da će uložiti žalbu

28236 pregleda 300 reakcija 45 komentar(a)
Knežević i Stijepović ua aferi "Koverta", Foto: Screenshot
Knežević i Stijepović ua aferi "Koverta", Foto: Screenshot

Viši sud Podgorici ponovo je obustavio krivični postupak protiv Slavoljuba Stijepovića, optuženog za pranje novca u aferi "Koverta"

Prethodna odluka od 2. marta je takođe bila obustava postupka.

Nakon žalbe Specijalnog tužilaštva, Apelacioni sud je ukinuo rješenje i predmet vratio na ponovni postupak.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Aida Muzurović kazala je "Vijestim" da je odluka suda istovjetna prethodnoj.

"Pravo žalbe Apelacionom sudu Crne Gore ima Specijalno državno tužilaštvo u roku od osam dana od prijema rješenja", kazala je Muzurović.

"Vijestima" je iz SDT nezvanično saopšteno da će uložiti žalbu.

Optužnica je podignuta nakon afere koju je bizinsmen Duško Knežević otvorio u januaru 2019. godine, objavljivanjem video-snimka na kojem Stijepoviću uoči izbora 2016. predaje kovertu uz objašnjenje da je u njoj 97.000 eura.

U optužnici, međutim, piše da je Dusko Knežević, nakon što su njegovi saradnici konvertovali 110.000 dolara u eure, Stijepoviću predao "samo" 47.500 eura.

U tom aktu navodi se da je Knežević u drugoj polovini 2010. godine stvorio kriminalnu grupu čiji su članovi bili zaduženi da podižu novac koji je stečen iz nezakonitih poslova više kompanija, a potom ga predaju njemu radi stavljanja u legalne tokove.

Bonus video: