Savjet traži odgovore od Brđanina: Po čijoj odluci i zbog čega policija obezbjeđuje Pajković?

Kako navode, Savjet posebno interesuje ko je i u kojem roku izvršio odgovarajuće bezbjednosne procjene

21576 pregleda 26 reakcija 27 komentar(a)
Brđanin, Foto: Boris Pejović
Brđanin, Foto: Boris Pejović

Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina da ih informiše po čijoj odluci i zbog čega je policija obezbjeđivala advokaticu Mirjanu Pajković, kao i na osnovu čega joj je određeno policijsko obezbjeđenje.

"Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je Brđanina da informiše (1) po čijoj odluci i zbog čega je poslato službeno vozilo policije po advokaticu Mirjanu Pajković kako bi zastupala svog klijenta i (2) na osnovu kojih razloga bezbjednosti je, nakon zastupanja okrivljenog, advokatici Pajković određeno lično policijsko obezbjeđenje", navodi se u saopštenju.

Kako navode, Savjet posebno interesuje ko je i u kojem roku izvršio odgovarajuće bezbjednosne procjene i da li je u obzir uzeta činjenica da je Pajković javno navela da se ne osjeća ugroženo i da joj niko nije direktno prijetio.

Pajković je prekinula štrajk i odazvala se pozivu Višeg tužilaštva da po službenoj dužnosti zastupa Luku Krivokapića, osumnjičenog za ubistvo Matije Vujovića.

Zbog takve odluke, nju je juče obezbjeđivala policija - službenim vozilom iz Berana su je odvezli do Višeg suda, sve vrijeme bili uz nju i vratili je nakon saslušanja.

Pajković je kazala "Vijestima" da je tužna zbog činjenice da je juče morala da radi u pratnji policije, i potvrdila da je doživljavala neprijatnosti od kolega.

"Nisam dobijala direktne pozive i negativne poruke od kolega, ali sam čitala njihove negativne komentare, što me razočaralo. Očito da dobar dio njih nije shvatio da je ovo bio potez koji je predstavio advokatsku profesiju na uzvišen način, ali jeste javnost", kazala je Pajković.

Bonus video: