"policija izvršila pretresanje stana"

Uhapšen Zečević: Osumnjičen da je prijetio Krivokapićevom sinu i ugrozio mu sigurnost

"Riječ je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno posjetilo kuću predsjednika Vlade"

49775 pregleda 196 reakcija 31 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Reuters
Krivokapić, Foto: Reuters

Velimir Zečević iz Podgorice uhapšen je zbog sumnje da je ugrozio sigurnost sina predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.

"Po nalogu dežurne tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Jelene Protić službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode jedno lice (V. Z.) iz Podgorice zbog osnova sumnje da je učinilo krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti, prema oštečenom, sinu Predsjednika Vlade Crne Gore", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

U saopštenju se dodaje da iz prikupljenih dokaza i obavještenja proizilazi da je osumnjičeni, telefonskim putem poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti.

"Riječ je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno posjetilo kuću predsjednika Vlade. Po zahtjevu dežurne državne tužiteljke nadležni sud je donio naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni. Po nalogu tužiteljke privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi vještačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom djelu. Osumnjičeni će u zakonskom roku biti sproveden državnoj tužiteljki radi saslušanja", navodi se u saopštenju.

Krivokapić je nedavno u emisijiji Načisto na Televiziji Vijesti podsjetio na slučaj kada je u dvorište njegove došao muškarac i da je njegovo ponašanje ukazivalo na to da je povezan sa policijom na neki način, te da se radi o bivšom vojnom licu...

On je tada otkrio i da je direktor Uprave policije Zoran Brđanin rekao da je policija uradila sve, ali da tužilaštvo nije pokazalo volju da se tim slučajem detaljno bavi.

Preporučujemo za Vas