Naređeno psihijatrijsko vještačenje Zečevića

Zbog obustave rada advokata Protić nije bila u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje. a svi pozvani advokati, njih 61, odbili su da pruže stručnu odbranu osumnjičenom

15469 pregleda 4 komentar(a)
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović
ODT Podgorica, Foto: Filip Roganović

Velimir Zečević, koji je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti sina premijera Zdravka Krivokapića, saslušan je a nakon toga naređeno je psihijatrijsko vještačenje i izvršen pregled, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva.

"U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici pred državnom tužiteljkom Jelenom Protić saslušan je V. Z. iz Podgorice koji je osumnjičen za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, prema oštećenom, sinu Predsjednika Vlade Crne Gore. Nakon saslušanja naređeno je psihijatrijsko vještačenje i izvršen psihijatrijski pregled osumnjičenog", saopštili su iz ODT.

Zbog obustave rada advokata Protić nije bila u mogućnosti da osumnjičenom odredi zadržavanje. a svi pozvani advokati, njih 61, odbili su da pruže stručnu odbranu osumnjičenom, kao branioci po službenoj dužnosti, shodno Odluci Advokatske komore Crne Gore o proglašenju opšte obustave pružanja pravne pomoći advokata od 17.maja.

"Zbog nemogućnosti da se, usljed obustave rada advokata, osumnjičenom odredi zadržavanje, postupajuća tužiteljka je Osnovnom sudu u Podgorici podnijela prijedlog za izricanje mjere nadzora - zabrana napuštanja stana ", kazali su iz ODT.

Bonus video: