Stiže optužnica protiv Miloševića?

Izviđaj je pokrenut u januaru 2019. godine, kada je sada optuženi Knežević, objavio audio-snimak, na kome se čuje njegov razgovor sa bivšim viceguvernerom, koji ga je, kako tvrdi, više puta reketirao

13706 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo uskoro će podići optužnicu protiv bivšeg viceguvernera Centralne banke Crne Gore Velibora Miloševića, jer je navodno bio član kriminalne grupe Duška Kneževića, objavila je Televizija Vijesti.

SDT ni nakon dvije godine nije okončalo istragu protiv navodne organizacije tog biznismena, a kojom je obuhvaćen i Milošević.

Izviđaj je pokrenut u januaru 2019. godine, kada je sada optuženi Knežević, objavio audio-snimak, na kome se čuje njegov razgovor sa bivšim viceguvernerom, koji ga je, kako tvrdi, više puta reketirao.

U snimljenom razgovoru, prema tvrdnjama Kneževića, razgovaraju o podmićivanju kontrolora Centralne banke, koji su kontrolisali Kneževićevu Atlas banku.

Milošević je nadavno tražio da SDT podogne optužnicu protiv njega:

“S obzirom na to da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, u medijima više puta tvrdio da za mene postoje dokazi, tražim da SDT protiv mene, ako ti dokazi zaista postoje, poslije dvije i po godine istražnih radnji, konačno, podigne optužnicu pa da u sudskom, kontradiktornom postupku utvrdimo ko je kriv”.

Bonus video: