Dom zdravlja Podgorica: Radnik obezbjeđenja dobio otkaz, pacijentkinja slične incidente prouzrokovala više puta

"Ono što možemo saopštiti je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije"

73330 pregleda 60 reakcija 61 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Dom zdravlja u Podgorici prekinuo je ugovor o radu sa službenikom obezbjeđenja koji je bio akter incidenta na zdravstvenom punktu na Koniku.

Iz Doma zdravlja su saopštili da je u četvrtak jedna pacijentkinja na Koniku, u prostorijama Doma zdravlja, pokušala na silu da dođe do terapije, razračunavajući se, kako navode, unutra objekta sa zdravstvenim radnicima.

Zbog toga je intervenisalo obezbjeđenje i sukob sa pacijentkinjom se prenio na plato ispred objekta.

"Dom Zdravlja nema nadzorne kamere ali smo kao i pojedini mediji sinoć dobili video zapis dijela incidenta koji je očigledno napravio neko od građana koji se nalazio u prostorijama objekta. Nakon uvida odlučili smo da prekinemo ugovor o radu sa jednim od službenika obezbjeđenja jer je u pokušaju da zaštiti zdravstvenu radnicu postupio brutalno i neprimjereno. Dom Zdravlja je, međutim, istog trenutka, ne znajući za video snimak, slučaj prijavio policiji i svi akteri incidenta su istu noć saslušani. Postupak je u toku i mi ga ne možemo komentarisati jer nemamo niti možemo imati saznanja o tome šta je tim povodom saopšteno istražnim organima", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da čuvajući dostojanstvo pacijenta i poštujući Zakon da ne mogu javno pojasniti detalje sukoba koji je sa zaposlenim osobljem izazvala pacijentkinja.

Upozorenje video je uznemirujućeg sadržaja

"Ono što možemo saopštiti je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije. Tada, kao i u četvrtak, nisu bili fizički ugroženi samo zaposleni u Domu zdravlja nego i ostali pacijenti koji se zateknu u holu i čekaonici ali i svaki radnik obezbjeđenja našeg punkta. Nažalost, neprijatnosti i incidentnost sličnog tipa naša pacijentkinja je prouzrokovala više puta i na različitim punktovima u gradu. Iskreno nam je žao što se ovakve stvari dešavaju i bez obzira na to što posao ljudi iz obezbjeđenja tada podrazumijeva izuzetan napor i kompleksno profesionalno postupanje, nikome ko učini korak više i primijeni nepotrebnu silu neće biti oprošteno niti će proći bez sankcija. Dakle, prekršajno-krivična odgovornost je u rukama državnih organa i to prepuštamo njima, a ono što je kao kazna u našoj nadležnosti stupa na snagu odmah", zaključuje se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica

Bonus video: