Zečević: Nisam nišanio djecu, napadnut sam

Podgoričanin odgovorio na optužbe komšija, tvrdi da je pušku potegao kada je više četrdesetogodišnjaka krenulo da ga bije

14984 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Zečević tvrdi da je žrtva: Veruša (Ilustracija), Foto: Savo Prelević
Zečević tvrdi da je žrtva: Veruša (Ilustracija), Foto: Savo Prelević

Podgoričanin Marko Zečević (41) tvrdi da je na Veruši on napadnut, da nije puškom prijetio djeci, niti se zalijetao na policajce.

Reagujući na tekstove objavljene u “Vijestima” kazao je da je pušku uzeo iz automobila kada je više odraslih muškaraca krenulo na njega, i to samo da odbije napad, “jer je invalid i ne može se odbraniti od više osoba”.

U telefonskom razgovoru, on je novinarki “Vijesti” rekao da je njegova jedina greška što nije pozvao policiju kada ga je, te noći, neko četvorotočkašem udario u automobil i pobjegao, nego je sam krenuo da vidi ko je to učinio.

”Te noći, vraćao sam se automobilom iz prodavnice, kada me je neko udario četvorotočkašem i pobjegao. Nije velika šteta, ali mi je bilo krivo što nisu stali, zato sam se vratio. Vidio sam četvorotočkaš parkiran kod kapije odmarališta i grupu momaka i djevojaka koja sjedi blizu. Nazvao sam im dobro veče i pitao da li mi mogu reći ko me udario četvorotočkašem, a nije stao. Sedam, osam momaka je krenulo na mene i jedan me uhatio za rame. Pitao sam ih samo - ‘Na koga vi krećete?’ i rekao im: ‘Nemojte slučajno da je ko krenuo na mene’. Utoliko se pored nas parkirao automobil iz kog su izašla četiri odrasla muškarca, četrdesetih godina i malo mlađi”, kazao je on.

Zečević ističe da su tada muškarci, koji su izašli iz automobila, krenuli ka njemu i da je morao da se brani:

”Tek kada su ovi stariji krenuli na mene, da ne bih gatao hoće li mi neko otvoriti glavu u mraku, otrčao sam do auta i uzeo pušku, samo da bih se zaštitio. Pogriješio sam što nisam pozvao policiju da uhapse narkomane i lopove od kojih se ne može živjeti na Veruši. Spreman sam sve ovo da ponovim na poligrafu, ali da i njih ispitaju poligrafski, da vidimo ko za što treba da odgovara. Familija mi je zgranuta, ja sam zgranut, ispada da sam pored svoje kćerke od šest godina, podizao pušku na djevojčicu od pet godina. Pa to bi samo maloumni bolesnik napravio”, rekao je Zečević.

Tvrdi da su ga komšije, koje su ranije razgovarale s “Vijestima”, lažno optužile da ih uznemirava, jer nikada nije krivično odgovarao ni zbog čega i ni s kim iz tog naselja nije imao problem.

”Vodu nisam nikome natrunio. Radio sam 12 godina na brodu i pomagao koliko sam mogao svima s Veruše. Ni ja ni moja porodica nikada nikome nismo ništa napravili. Ljudi nakon ovoga misle da sam neki divljak, a u stvari se ništa nije desilo onako kako su ispričali i zato ne mogu da podnesem neistinu. Spreman sam da se izvinim nekome ako se osjeća ugroženim od mene, ali nisam ugrozio nikoga, pogotovo ne djecu, jer imam kćerku od šest godina i na nju nikada nisam ton povisio, a ne na tuđe dijete. Za ovo što sam uradio odgovaraću, ali i drugi treba da odgovaraju”, kazao je on.

Tvrdi da je izmišljotina i da je prijetio bombama, jer ih ni nema, kao i da je bilo koga jurio nožem po Veruši.

On je istakao da mu se optužbama da je nišanio puškom djecu crta meta.

”Ovo je uzelo maha, a to radi samo jedna porodica s Veruše koja je i ranije imala slične pokušaje. Zbog njihovih lažnih optužbi treba i sam od sebe da se stidim, a ne od drugih”, kazao je on.

Bonus video: