Tužilaštvo formiralo predmet protiv Beranca zbog navodnog fotografisanja maloljetnice

Otac djevojčice policiji je prijavio sugrađanina J.S. koji je potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore

22765 pregleda 5 komentar(a)
Berane (Ilustracija), Foto: SCG
Berane (Ilustracija), Foto: SCG

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama danas je zvanično saopšteno da je formiran predmet povodom prijave da je od strane J.S. fotografisano maloljetno lice, te da je u toku izviđaj i prikupljanje obavještenja.

J.S. je potpredsjednik Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u ovom gradu i direktor Uprave za naplatu lokalnih prihoda u Opštini Berane.

"U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja policijskim službenicima je naloženo prikupljanje informacija i ostalih dokaza neophodnih za utvrđivanje postojanja eventualnog krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti", navodi se u saopštenju ODT Berane.

Dodaje se da je "s obzirom na to da je riječ o predmetu koji se odnosi na maloljetno lice, neophodno da se prilikom saopštenja i objavljivanja informacija poštuje zaštita prava maloljetnih lica".

Slučaj se dogodio još prije desetak dana, na Ilindan, 2. avgusta, kada je otac djevojčice, koji je bio u društvu J.S. u kafani, prijavio policiji da je J.S. fotografisao njegovu dvanaestogodišnju kćerku i navodno neprimjereno dirao.

On je poslije fizičkog obračuna sa J.S. oteo telefon koji je predao policiji, da bi policija telefon sa snimcima dostavila tužilaštvu na ocjenu da li ima elemenata krivičnog djela.

Do javnosti slučaj je dospio sinoć preko društvenih mreža, a ODT Berane se danas zvanično oglasio tim povodom.

Bonus video: